07 Nisan 2007 00:00

‘1977 1 Mayısı soruşturulsun’

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs 1977 Katliamı’nın tümüyle açığa kavuşması için SHP’nin bir kişiyle dahi olsa Meclis’te çalışma yapmasını istedi.

Paylaş

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 1 Mayıs 1977 Katliamı’nın tümüyle açığa kavuşması için SHP’nin bir kişiyle dahi olsa Meclis’te çalışma yapmasını istedi.
SHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden Çelebi ve beraberindeki DİSK heyeti, 1 Mayıs’ın yasallaşması ve bu yıl Taksim’de kutlanması konusunda destek istedi. Türkiye’de gündemin birkaç konuya sıkışmış durumda olduğunu belirten Çelebi, bu yüzden ülkenin gerçek sorunlarının konuşulamadığını ifade etti. İstihdam konusunda ciddi sorunlar yaşandığını vurgulayan Çelebi, yoksulluk ve yolsuzluğun da büyüyen sorunlar olmaya devam ettiğini kaydetti. 1 Mayıs’ın birçok ülkede yasal bayram olarak kutlandığını belirten Çelebi, Türkiye de ise her yıl gerilimler içinde kutlanmaya çalışıldığını, bunun büyük rahatsızlık yarattığını ifade etti.
1 Mayıs’ın bahar bayramı değil işçi-emekçi bayramı olduğunu söyleyen SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da 1 Mayıs’ın işçi bayramı olarak yasallaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Karayalçın, 1 Mayıs 1977 olaylarının aydınlatılması için DİSK’in yaptığı çalışmalara destek vereceklerini bildirdi.
Bu arada Türkiye 78’liler Federasyonu Çalışma Grubu, DİSK’in “1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanması” önerisini desteklediklerini bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

TÜMTİS üyelerine bıçaklı saldırı

SONRAKİ HABER

Öğretmenevinde taşeronlaştırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...