07 Nisan 2007 00:00

Ankara’dan ‘Küba’ya Selam Ola’

Mülkiyeliler Birliği’nin Ankara’da düzenlediği, “Küba’ya Selam Ola” panelinde, Küba’daki gelişmeler ve yaşam biçimi masaya yatırıldı.

Paylaş

Mülkiyeliler Birliği’nin Ankara’da düzenlediği, “Küba’ya Selam Ola” panelinde, Küba’daki gelişmeler ve yaşam biçimi masaya yatırıldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Alpaslan Işıklı’nın yönettiği panelde, Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, Türkiye’nin Eski Havana Büyükelçisi Vefahan Ocak, Sanatçı Ferhan Şensoy, Turizmci Serap Can konuştu.
Küba Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, “Adaletsizlikleri kabul etmiyoruz. Yabancı güçlere karşı direniş sergiliyoruz, hâlâ sosyalist bir devrimi devam ettiriyoruz. Küba’daki sosyal kazanımlardan söz etmek istiyorum. Küba’da çocuk ölüm oranı ABD’den daha düşüktür. Ortalama yaşam daha yüksektir. Sosyal hizmetler, sağlık ve eğitim hizmetleri ücretsizdir. İşsizlik yok denecek kadar azdır. Yıllarca ablukalar altında tutulduk yalnız bırakıldık ama şimdi Latin Amerika ülkelerinin büyük bir bölümü Küba’nın yanında yer almaya başladı” dedi.
Türkiye’nin eski Havana Büyükelçisi Vefahan Ocak da Küba’da 4 yıldan fazla yaşadığını ve bu dönemin hayatının en güzel yılları olduğunu belirtti. Ferhan Şensoy da “yoksul bir mahallede çekim yaparken hepimiz cüzdanlarımıza, telefonlarımıza aman kapkaç olmasın diye dikkat etmeye çalışıyorduk, çekim bittiğinde soyunurken cebimden düşen iki doları arkamdan koşarak getirip verdiler” dedi. Turizmci Serap Can, Küba’da yoksulluktan söz edilemeyeceğini vurguladı. (Ankara /EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK DÜNYASI

SONRAKİ HABER

Mumcu: YÖK bildirisi demokrasiye müdahaledir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...