08 Nisan 2007 00:00

Diyarbakır’ın puşisi podyuma girecek

Diyarbakır'ın birbirinden renkli puşilerini, kış sezonunda mankenlerin üzerinde göreceğiz.

Paylaş

Diyarbakır'ın birbirinden renkli puşilerini, kış sezonunda mankenlerin üzerinde göreceğiz. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasınca (DTSO) Avrupa Birliği (AB) desteğiyle sürdürülen proje kapsamında üretilen Diyarbakır'ın saf ipek puşisi modacı Bahar Korçan'ın 2007-2008 kış koleksiyonunda hayat bulacak. Korçan, bir toplantıda görüp beğendiği puşiyi gelecek kış koleksiyonunda kullanacak. Korçan, "Puşinin yanı sıra Hatay ipeği ve Maraş işini de kullanacağım. Bize ait dokuları kullanmak beni çok heyecanlandırıyor. Geleneksel el sanatlarımız dünyanın hiçbir yerinde yok. İpek puşi de çok güzel geliştirilmiş ve çok güzel renkleri var" dedi.
Korçan'ın alacağı poşuları üreten atölyede de heyecan hakim. Yaklaşık 2 yıldır atölyede eğitim alan ve usta dokuyucu olan Filiz Bülbül, daha önce sadece büyüklerinden duyduğu puşiyi şimdi dokuyabildiği ve bu sayede meslek edindiği için çok mutlu olduğunu söyledi.Poşular ekmek kapısı
İki çocuk annesi Zübeyde Aslan da atölyeye puşiyi bilmeden, işitme engelli 4 yaşındaki kızının tedavi masraflarını karşılamak amacıyla geldiğini, ancak daha sonra kaybolmaya yüz tutmuş bir el işini öğrendiğini söyledi. Şimdi hem bir işe kavuştuğunu hem de sigortalı olduğu için çocuğunu tedavi ettirebildiğini belirten Aslan, ''Bir çocuğum işitme engelli. Benimle birlikte o da atölyeye geliyor. Kızım için buraya gelmiştim. Ama şimdi bir mesleğim oldu. Ürettiğimiz ürünleri satabilirsek belki ilerde bizde kendi atölyelerimizi açabiliriz. Başka kadınlara da ekmek verebiliriz'' şeklinde duygularını ifade etti. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

Gençlerin acı mesajı

SONRAKİ HABER

Kadınlar dedikodudan şikayetçi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...