08 Nisan 2007 00:00

Metro’da toplusözleşme imzalandı

Metro Grosmarketlerde Sosyal-İş Sendikası ile Metro patronu arasında 4 aydır yürütülen toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Paylaş

Metro Grosmarketlerde Sosyal-İş Sendikası ile Metro patronu arasında 4 aydır yürütülen toplusözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. 1 Ocak 2007-31 Aralık 2008 tarihleri arasında geçerli olacak sözleşmeyi Sosyal-İş Sendikası, “sektörün en iyi toplusözleşmesinin üzerinde bir toplusözleşme” olarak değerlendirdi.
Anlaşma uyarınca ilk altı ay için yüzde 12 zam yapılırken, en düşük ücret yüzde 17’lik artışla 620 YTL’ye çıkarıldı. İkinci ve dördüncü altı aylık dönemlerde enflasyon oranında, üçüncü altı aylık dönemde ise enflasyona üç puan eklenerek zam yapılması kararlaştırıldı. Sosyal yardımlar yüzde 13-30 oranında artırıldı. Soğuk bölümlerde çalışan işçiler, teknikerler ve gece çalışanlarına yüzde 10 oranında ek tazminat, kasiyerlere ise 56 YTL kasa tazminatı ödenmesi konusunda anlaşmaya varıldı. İş güvencesi hükümlerinin korunduğu sözleşmede, 1 Mayıs “İşçi Bayramı” olarak kabul edildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gebze’de sendikalar 1 Mayıs için birleşti

SONRAKİ HABER

Eskişehir Şişecam için üretim durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...