08 Nisan 2007 00:00

Akyıl patronu suç işlemeyi sürdürüyor

Akyıl Tekstil patronları sendikayı fabrikaya sokmamak için hukuk dışı uygulamalarını sürdürüyor. Son olarak fabrikanın ismini Koton olarak değiştiren patronlar, bu yolla fabrikayı yeniden çalıştırmak istiyor.

Paylaş

Akyıl Tekstil patronları sendikayı fabrikaya sokmamak için hukuk dışı uygulamalarını sürdürüyor. Son olarak fabrikanın ismini Koton olarak değiştiren patronlar, bu yolla fabrikayı yeniden çalıştırmak istiyor.
Yeni fabrikanın yasal sahipleri ise Gevran’da ambalajcı olarak çalışan Oktay Akdoğan, yükleme sorumlusu Mensur Akdoğan, İbrahim Levent Dalgın ve Engin Akyıl.
Aynı bina ve aynı makinelerle faaliyet gösteren Koton’un tek farkı yeni bir elektrik aboneliği almış olması. Akyılların TEDAŞ’a milyarlarca lira borcu olmasına karşın bu kadar borcu olan bir kuruluşa yeni abonelik verilmesi düşündürücü.
Yeni adla kurulan Koton fabrikasının, İş-Kur meslek edinme fonundan işçilerin kursiyer adı altında ücretleri ödenecek. İşçilerin bir kısmının sigorta çıkışı verilip işsizlik sigortası almaları sağlanıyor. Bu şekilde patron işçi ücretlerinden yarı yarıya feragat etmiş oluyor.
Devleti donaldırılıyor
TEKSİF Diyarbakır İrtibat Sorumlusu Aziz Bürçün, “Biz İş-Kur’a gerekli uyarıları yapacağız bu konuda. Akyıl resmen devleti dolandırıyor ama kimse buna müdahale etmiyor. Ve Akyıllar bankalardan yeni şirket ismiyle kredi talebinde de bulunuyor. Devlet Akyılları neden denetlemiyor. Şu anda biz grevdeyiz. Çalışma Bölge Müdürlüğü bunun üzerine gitmeli. Patron vergi kaçırmış oluyor bu şekilde” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Yol-İş’ten gıda yardımı

Yol-İş Genel Merkezi, Akyıl işçilerine 215 koli gıda yardımında bulundu. Yol-İş’in yardımının maddiyattan öte manevi olarak kendilerine güven verdiğini vurgulayan Aziz Bürçün, “Daha önce de birçok yardım oldu. Her türlü zorluk ve baskıya karşı bu grevi başarıyla sonuçlandırmak gibi bir çabamız var. Bundan sonrası için yapılacak yardım ve destekler işçileri daha da güçlendirecek. Destek bekliyoruz. Diyarbakır halkı, kitle örgütleri, Akyıl işçilerinin arkasında durmalı. İşçiler inançlı. Bu inancı taşıyan işçilere sahip çıkılmalı.”
ÖNCEKİ HABER

Tes-İş’ten bilgisayar kursu

SONRAKİ HABER

BES üyeleri ‘ücrette ve vergide adalet’ istediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...