08 Nisan 2007 00:00

AKP’de adaya göre tarih

AKP’de, cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih konusunda, Başbakan Erdoğan’ın aday olması ve olmaması seçeneklerine göre, farklı formüller üzerinde çalışılıyor.

Paylaş

AKP’de, cumhurbaşkanı adayının açıklanacağı tarih konusunda, Başbakan Erdoğan’ın aday olması ve olmaması seçeneklerine göre, farklı formüller üzerinde çalışılıyor.
Erdoğan’ın “aday başvurusu son güne mi kalacak” sorusuna verdiği “Artık onu da bize bırakın. Her partinin olduğu gibi bizim de bu konuda stratejimiz taktiklerimiz olacaktır” yanıtıyla verdiği mesaj doğrultusunda AKP’de Köşk adayının açıklanması ve resmi başvurusunun yapılması konusunda değişik taktikler tartışılıyor. AKP’liler arasında bu konuda yapılan değerlendirmelerde Erdoğan’ın aday olması ve olmaması şeklinde iki seçeneğe göre iki farklı tarih formülü öne çıkıyor. AKP kulislerinde seslendirilen tarih seçenekleri şöyle: “Erdoğan aday olursa: adaylık açıklaması ve TBMM Başkanlığı’na başvuru son gün olan 26 Nisan’a bırakılmayacak. 18 Nisan’daki MKYK toplantısında son istişare yapıldıktan sonra adaylık açıklama süreci başlayacak. Erdoğan, i adaylığını kendisi açıklayacak. TBMM Başkanlığı’na adaylık başvurusunun altında AKP milletvekillerinin tamamının imzasının bulunması da gündeme gelebilecek. Erdoğan, çok büyük olasılıkla 24 Nisan’da, AKP Genel Başkanı olarak gruba son kez başkanlık ve hitap edecek ve adaylığını da ilan edecek. Erdoğan dışındaki bir ismin adaylığına karar verilmesi halinde farklı bir taktik izlenecek. Bu durumda adayın açıklanması ve resmi başvurusunun yapılması son güne, hatta son dakikaya kadar kalabilecek.(Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DTP’ye destek ziyaretleri sürüyor

SONRAKİ HABER

Oran’a rektör engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...