08 Nisan 2007 00:00

DTP’ye destek ziyaretleri sürüyor

Ankara İl Başkanı Salih Karaaslan ve yöneticilerinin tutuklandığı DTP İl Örgütü; KESK, DİSK, EMEP, SDP, Halkevleri, ESP yöneticileri tarafından yalnız bırakılmıyor.

Paylaş

Ankara İl Başkanı Salih Karaaslan ve yöneticilerinin tutuklandığı DTP İl Örgütü; KESK, DİSK, EMEP, SDP, Halkevleri, ESP yöneticileri tarafından yalnız bırakılmıyor.
DTP il binasını ziyaret eden sendika ve parti temsilcileri, DTP’nin yalnız olmadığını, bu baskıların, saldırıların demokrasi mücadelesine yapıldığını belirterek, “birleşik mücadele” çağrısı yaptılar.
DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, hukukta çifte standardın olduğu bir ülkenin demokratik olamayacağını söyleyerek, il başkanının tutuklanmasını “ayıp ve yanlış” olarak değerlendirdi. KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Osman Özyurt da özgür basının susturulması, seçilmiş belediye başkanları ve yasal siyasi partilerin yöneticilerinin tutuklanmasının, “halkların bir arada yaşama isteğine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi.
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Haydar Kaya ise saldırıların “Türkiye Barışını Arıyor” konferansının yarattığı barışçıl havanın ardından yapıldığına işaret ederek, “Emniyet ve hükümeti bu konuya çözüm bulması için uyarıyoruz. Kim ne yaparsa yapsın, demokrasi güçleri hep birlikte seçimlere gidecek” diye konuştu. Operasyonda gözaltına alınanlardan SDP PM üyesi Cengiz Gültekin, yaşananların baştan aşağı kurgulanmış olduğunu dile getirerek, “Formalite icabı ifademiz alındı, mahkemeye çıkarıldık. Zaten her şey baştan belliydi. DTP’ye yönelik saldırıların Ankara ayağını başarıyla gerçekleştirdiler” dedi.
DTP İl Yöneticisi Fevzi Kara da DTP’yi böyle günlerde yalnız bırakmayıp destek verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Kara, 17 yılda 8 partinin kapatıldığını, artık kapatmayı göze alamayıp böyle baskılara başvurduklarını dile getirerek, “Bu halk bu mücadeleye gönül koymuştur. Bir Salih Karaaslan gider, başkası gelir, Bir Ahmet Türk gider, başkası gelir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ESP’liler DTP’ye üye oldu

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP), DTP’ye yönelik baskıları protesto etmek için basın toplantısı yaptı. DTP İzmir İl Örgütü’nde gerçekleştirilen basın toplantısında ESP adına konuşan Görgü Demirpençe, Newroz öncesi yapılan “terör zirvesi”nin ardından DTP’ye yönelik baskıların arttığına dikkat çekerek, bu sürede Gündem Gazetesi’nin yanı sıra Azadiya Welat gazetesinin de kapatıldığına dikkat çekti. Basın toplantısının ardından ESP’li iki kişi DTP’ye üye oldu.
ESP’liler İstanbul’da da DTP il binası önünde basın açıklaması yaparak DTP’ye yönelik baskıları kınadılar. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’dan emekli Tümgeneral Özbek’e tazminat davası

SONRAKİ HABER

AKP’de adaya göre tarih

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...