09 Nisan 2007 00:00

Gezemediğinizi tıklayın

Türkiye genelindeki 16 müze, saray ve manastır, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sayfasında sanal olarak gezilebiliyor.

Paylaş

Türkiye genelindeki 16 müze, saray ve manastır, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sayfasında sanal olarak gezilebiliyor. Hemen hemen her köşesinde bir tarihi eserin olduğu, binlerce yıllık geçmişi ile adeta açık hava müzesi olan Türkiye'yi her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Gezme imkanı olmayanlara ise sanal ortamda müzeleri tıklamak kalıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sayfasında bulunan ''Sanal Müzeler'' bölümünden, Konya Mevlana Müzesi'nden Topkapı Sarayı'na kadar ülke genelindeki 16 müzenin, sarayın ve manastırın görüntüleri izlenebiliyor. Müzelerle ilgili tüm bilgilerin yer aldığı bu bölümdeki görüntülerde, tarihi mekanlar en ince ayrıntısına kadar izleyenlere tanıtılıyor.
Bakanlığın ''Sanal Müzeler'' bölümünde şu müzelerin görüntüleri yer alıyor: Çorum, Isparta, Konya Mevlana, Anadolu Medeniyetleri, Aphrodisias, Ayasofya, Denizli Hierapolis Arkeoloji, Divan Edebiyati (Galata Mevlevihanesi), Side ve Efes Müzesi, Dolmabahçe, Topkapı ile Ağrı İshak Paşa Sarayı, Perge Tiyatrosu, Sumela Manastırı ve Aya İrini Kilisesi. (TOPLUM YAŞAM)
ÖNCEKİ HABER

YAŞAMA KÜLTÜRÜ

SONRAKİ HABER

O bir kahraman gondolcu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...