09 Nisan 2007 00:00

Tigana: Sıkıntılı oldu

Çaykur Rizespor’un Beşiktaş’ı kendi yarı sahasına mahkum ettiği maçın ardından konuşan Tigana, ‘’Çok sıkıntı çektik ve zorluklar yaşadık, ama üç puan bizim için çok iyi oldu. Fenerbahçe’ye iki puan daha yaklaştık.

Paylaş

Çaykur Rizespor’un Beşiktaş’ı kendi yarı sahasına mahkum ettiği maçın ardından konuşan Tigana, ‘’Çok sıkıntı çektik ve zorluklar yaşadık, ama üç puan bizim için çok iyi oldu. Fenerbahçe’ye iki puan daha yaklaştık. Galatasaray’dan da üç puan daha öne geçince, bizim için güzel bir hafta oldu’’ dedi.
Çaykur Rizespor karşısındaki kötü oyunla ilgili bir soruya Tigana, ‘’Bazı noktalarda zayıf kaldık. Genç takımız, seyircilerimizin de her zaman desteğine ihtiyacımız var. Herkes pozisyon almada yanlışlar yaptı. Bazı oyuncularım görevlerini eksik yaptı. Böyle olunca tüm takımın dengesi bozuluyor. Ama önümüzde Fenerbahçe kupa maçı var ve daha iyi olmalıyız’’ yanıtını verdi. Fransız teknik adam, Burak’ın bazı siyah-beyazlı taraftarlarca oyundan çıkarken protesto edilmesiyle ilgili bir soru üzerine de, ‘’Bu konuda üzgünüm. Burak sahada elinden geleni yapıp efor sarf etti. Bize derinlik kazandıran ve yarar sağlayan bir oyuncu. Fenerbahçe maçında oynarsa seyircimiz, her zaman olduğu gibi ona sahip çıkar. Geçen yıl ikinci ligde oynuyordu. Şimdi şampiyonluğa oynayan bir takımda. Ara sıra top da kaybedebilir, bunu anlayışla karşılamak lazım’’ diye konuştu. Bobo’nun beklenenden önce sahalara dönmesine de değerlendiren Tigana, ‘’Doktorlarımız ve fizyoterapistlerimiz çok iyi çalışıyor. Çok yer gezdim, ama böyle bir sağlık ekibini çok ender gördüm’’ dedi.
Çalımbay hakeme tepkili
Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise maçın hakemi Aytekin Durmaz’a tepki gösterdi. Çalımbay, hakemin art niyetli olduğunu ifade ederek, ‘’Çok kötü bir maç yönetti. Özellikle gösterdiği, göstermediği kartlar ve maçı yönetimi kötüydü. Baki’ye kırmızı kart gösterseydi, bizim için çok büyük bir avantaj olacaktı, ama gösteremedi. Bizim oyuncularımıza ise çok kolay kart verdi. Bu bize ilk kez yapılmıyor. Kayserispor maçında da buna benzer şeyleri yaşadık’’ diye konuştu.
Beşiktaş’ın kazandığı penaltıya da değinen Çalımbay, ‘’Eğer o penaltıysa, bize yapılan hareket de penaltıydı. Hakem maalesef kötü bir yönetim gösterdi. 2 futbolcum cezalı duruma düştü’’ dedi. Beşiktaş’ın kötü oynadığını, kendilerinin iyi oynadığını vurgulayan Çalımbay, ‘’Oynadığımız oyunun karşılığı bu olmamalıydı. Beşiktaş kalecisi vakit geçirmekten kart görüyorsa, Çaykur Rizespor’un nasıl oynadığı ortadadır. Takımımdan çok memnunum. Futbolcularım çok iyi mücadele ettiler ve kendilerini tebrik ettim’’ diye konuştu. Ligin çok ilginç bir duruma geldiğini belirten Çalımbay, ‘’Ne alt belli, ne üst belli. Ligin son 2 maçına kadar her şey değişebilir. Biz sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz’’ diyerek sözlerini tamamladı. (SPOR SERVİSİ)
Runje kalesini kapattı

Beşiktaş’ın Hırvat kalecisi Vedran Runje, son 4 haftada kalesini gole kapadı.
Ligde en son 23. haftada Beşiktaş’ın Galatasaray’ı 2-1 yendiği maçta 63. dakikada Emre Aşık’tan gol yiyen Runje, bu karşılaşmadan sonra rakip oyunculara kaleyi kapattı. Runje, Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor ve Gençlerbirliği maçlarının ardından Çaykur Rizespor maçınıda gol yemeden tamamladı. Runje, bu 4 maçın yanı sıra Galatasaray karşılaşması da dahil olmak üzere 387 dakikadır kalesinde gol görmedi.
Ligin ilk yarısında yediği hatalı gollerle taraftarların tepkisini çeken ve gönderileceği yönünde spekülasyonlar yapılan Runje, sezonun ikinci yarısında daha başarılı bir görüntü sergiledi. Beşiktaş’ın ilk yarıda yaptığı 10 maçta kalesinde 9 gol gören Hırvat kaleci, ikinci yarıda performansını arttırarak 10 karşılaşmada 7 gol yedi. Runje, Ankaragücü, Kayseri Erciyesspor, Gençlerbirliği ve Çaykur Rizespor maçlarının yanı sıra ikinci yarıdaki Gaziantepspor ve Denizlispor karşılaşmalarında da rakip oyunculara gol izni vermedi. Hırvat file bekçisi, 27. hafta itibariyle yediği 23 golle takımını ligin en az gol yiyen takımı yaptı. Beşiktaş’ın ligdeki bütün maçlarında forma giyen Hırvat kaleci, yediği 23 golle savunma oyuncularıyla birlikte ligin en az gol yiyen defansı oldu.
ÖNCEKİ HABER

V.Manisa 10 maç sonra galip

SONRAKİ HABER

İnternet günah keçisi olmasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...