09 Nisan 2007 00:00

V.Manisa 10 maç sonra galip

Üst üste aldığı kötü sonuçlardan sonra küme düşme potasına giren V.Manisaspor, sahasında konuk ettiği Sivasspor’u Zelenka’nın 40 metreden attığı serbest vuruş golüyle 1-0 mağlup ederek 10 hafta sonra galibiyetle tanıştı.

Paylaş

Üst üste aldığı kötü sonuçlardan sonra küme düşme potasına giren V.Manisaspor, sahasında konuk ettiği Sivasspor’u Zelenka’nın 40 metreden attığı serbest vuruş golüyle 1-0 mağlup ederek 10 hafta sonra galibiyetle tanıştı.
V.Manisaspor, konuk ettiği Sivasspor’u 1-0 mağlup ederek 10 hafta sonra galibiyet sevinci yaşadı. En son ligin 16. haftasında Gaziantepspor’u 4-1 yenen Ege temsilcisinde 86. dakikada kazanılan serbest vuruşu kullanan Çek oyuncu Zelenka, 40 metreden attığı golle takımına 3 puanı kazandıran isim oldu. Ligde kalma yolunda çok önemli bir galibiyete imza atan V.Manisaspor puanını 32 yaparak rahat bir nefes alırken UEFA hesapları yapan Sivasspor 38 puanda kaldı.
Tatangalar 70’te vuruldu
Düşme hattında yer alan iki takımının mücadelesinde gülen taraf Denizlispor oldu. 27. haftada son sıradaki Sakaryaspor’u konuk eden Denizlispor, renktaşını 70. dakikada Kratochvil’in golüyle 1-0 mağlup ederek, kritik bir 3 puana sahip oldu.
Sakaryaspor ilk yarım saatte 3 net fırsattan yararlanmayınca ilk yarı golsüz kapandı. İkinci yarıya daha istekli başlayan ev sahibi Denizlispor, 70. dakikada Roman Kratochvil ile aradığı golü buldu. Denizlispor 1-0’lık galibiyetle ligde kalma yolunda çok önemli bir 3 puan aldı. 20 puanla son sıradan kurtulamayan Sakaryaspor ise ligde kalma şansını mucizelere bıraktı.
Son 4 haftadır galip gelemeyen Konyaspor, evinde Ankaragücü’nü 2-0 ile geçti. 34. dakikada Neca’nın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı aynı futbolcu gole çevirirken penaltı pozisyonun ardından Ankaragücü’nden Aytekin kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Eksik kalan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ev sahibi takım, ilk yarının uzatma anlarında Eren’le farkı 2’ye çıkardı.Ligde 5 maç sonra kazanan Konyaspor puanını 38’e çıkarırken, Ankaragücü 32 puanda kaldı.
Süper Lig’in bir diğer Ankara temsilcisi Ankaraspor kendi evinde Bursaspor ile berabere kaldı. Ligin en çok berabere kalan takımı Ankaraspor ile deplasmanlarda başarısız bir grafik çizen Bursaspor’un Yenikent’teki karşılaşmasında her iki takım da gol pozisyonuna girmekte zorlanınca maç,başladığı skorla sona erdi. 0-0’lık sonuçla Ankaraspor puanını 35’e Bursaspor ise 37’ye çıkardı.
Antalyaspor’u Antep durdurdu
Süper Lig’de beraberlik ile sonuçlanan bir diğer karşılaşmada Gaziantepspor ile Antalyaspor arasında oynandı. 0-0 sona eren karşılaşmada ligin ikinci yarısında yaptığı büyük çıkış ile alt sıralardan uzaklaşan Antalyaspor, düşme potasından uzaklaşmak isteyen Gaziantepspor mücadelesinin ilk yarısı düşük tempoda geçti. İlk yarıda her iki takımda pozisyon üretmekte zorlanırken karşılaşmanın ikinci yarısı ilk yarıya oranla daha hariketli geçmesine rağmen sahadan gol sesi çıkmayınca iki takım puanları bölüştü. Bu sonuçla ev sahibi Gaziantepspor puanını 35’e, Antalyaspor ise 36’ya yükseltti. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Elvan Avrupa birincisi

SONRAKİ HABER

Tigana: Sıkıntılı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...