09 Nisan 2007 00:00

Ankara Film Festivali başlıyor

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 18. Ankara Uluslararası Film Festivali, 12 Nisan Perşembe günü başlıyor.

Paylaş

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen 18. Ankara Uluslararası Film Festivali, 12 Nisan Perşembe günü başlıyor. Önceki gün yapılan basın toplantısında, festival komitesi son hazırlıklar ve festival programı hakkında bilgi verdi.
Açılış töreni, 12 Nisan’da Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda gerçekleştirilecek olan festival, 22 Nisan’da son bulacak. Açılış töreninde, festivalin özel ödülleri sahiplerini bulacak. Kitle İletişim Ödülü, Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne; Sanat Çınarları Ödülü yazar Erhan Bener’e; festivalin kurucularından Aziz Nesin’in adını taşıyan Emek Ödülü Fatma Girik’e sunulacak.
Festival boyunca sinemaseverleri yoğun bir program bekliyor. Ulusal Uzun Film Programı kapsamında; Ulusal Uzun Film Yarışması ve Aziz Nesin Emek Ödülü Özel Gösterimi yapılacak. Ulusal Uzun Film Yarışması’na aralarında Zeki Demirkubuz’un “Kader”, Olgun Arun’un “Tramvay”, Sırrı Süreya Önder ve Muharrem Gülmez’in “Beynelmilel” ve Serdar Akar”ın “Barda” filmlerinin de katıldığı 18 film yarışacak. Aziz Nesin Emek Ödülü’nün bu yılki sahibi olacak olan, Fatma Girik’in “Acı” filmi de gösterilecek.
Kısa Film Programı’nda ise Ulusal Kısa Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Gösterimi, Uluslararası Kısa ve Canlandırma Film Gösterimi, Ulusal Belgesel Film Yarışması, Ulusal ve Uluslararası Belgesel Film Gösterimi gerçekleştirilecek. Ulusal Kısa Film Yarışması’na son bir yıl içinde çekilmiş, 16 kurmaca, 12 deneysel ve 12 canlandırma, toplam 40 film yarışacak. Ulusal Kısa Film Gösterimi’nde Kudret Sabancı, Fatih Akın, Kutluğu Ataman, Yeşim Ustaoğlu gibi birçok yönetmenin öğrencilik dönemi filmleri sunulacak. Uluslararası Kısa ve Canladırma Film Gösterimi bölümünde, dünyanın birçok ülkesinden onlarca kısa film sinemaseverlerle buluşacak.
Dünya Sineması’nda ise, İtalyan sinemasının ustalarından Federico Fellini’nin filmleriyle beraber, Kore sinemasının son filmleri, Avrupa sinemasından örnekler sunulacak. Ayrıca “Cehennemin İçinden: Dünya Savaşıyor” bölümünde, savaşın kirli yüzünü anlatan 2 uzun ve 3 belgesel film gösterilecek.
Festival kapsamında panellerde gerçekleştirilecek. “Marshall Plan Filmleri Süt Tozu, Traktör, Propaganda” paneline, Baskın Oran, Enis Rıza Sarıklı ve Varlık Özmenek katılacak. ABD’nin Marshall yardımlarını anlatan filmlerin tartışılacağı panel kapsamında “Traktör Bakımı”, “Suyun Kontrolü”, Yusuf ve Sabanı”, “Köy Traktörü” ve “Kore’den Ders Alalım” filmleri Alman Kültür Merkezi’nde izlenebilecek. Bu filmler dışında tüm film gösterimleri Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda olacak. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bir iç savaş çıkartmadıkları kalmış

SONRAKİ HABER

Üçüncü sinemacılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...