09 Nisan 2007 00:00

Sri Lanka durulmuyor

Sri Lanka’da hükümet güçleriyle Tamil bölgesinin bağımsızlığı için silahlı mücadele veren Tamil Kaplanları Elam Örgütü (LTTE) arasında yapılmış olan, ancak geçtiğimiz aylarda bozulan ateşkesin ardından artan çatışmalarda önceki gün 7 kişi öldü.

Paylaş

Sri Lanka’da hükümet güçleriyle Tamil bölgesinin bağımsızlığı için silahlı mücadele veren Tamil Kaplanları Elam Örgütü (LTTE) arasında yapılmış olan, ancak geçtiğimiz aylarda bozulan ateşkesin ardından artan çatışmalarda önceki gün 7 kişi öldü. Ordu ile Tamil Kaplanları gerillaları arasında çıkan çatışmalarda 1 kişinin de yaralandığı bildirildi.
Sri Lanka Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada askerlerin, ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen iki ayrı çatışmada 6 Tamil gerillasını öldürdükleri, çatışmalarda 1 askerin hayatını kaybettiği, diğerlerinin ise yaralandığı belirtildi. Açıklamada, Vavuniya kentinin kuzeyinde devriye görevi yapan askerlerin, gerillaların üzerlerine açtıkları ateşe karşılık vermeleri üzerine çıkan çatışmada da 3 gerilla ile bir askerin öldüğü kaydedildi.
Başka bir hükümet yetkilisi ise diğer 3 Tamil gerillasının Batticaloa kentinin doğusunda meydana gelen çatışmada öldüğünü söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

‘ABD, K. Kore’nin silah sevkıyatına göz yumdu’

SONRAKİ HABER

Mezhep çatışmalarının bilançosu ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...