09 Nisan 2007 00:00

Eğitimcilerden ortak mücadele çağrısı

Eğitim Sen’in Türkiye’nin 7 bölgesinde düzenlediği “İnsanca Yaşam Demokratik Türkiye” mitinglerinin sonuncusu İstanbul’da yapıldı.

Paylaş

Eğitim Sen’in Türkiye’nin 7 bölgesinde düzenlediği “İnsanca Yaşam Demokratik Türkiye” mitinglerinin sonuncusu İstanbul’da yapıldı. 6 bin kişinin katıldığı mitingde, AKP’nin insanları açlığa, sefalete mahkum eden IMF güdümlü politikalarına karşı ortak mücadele çağrısı yapıldı.
Eğitimciler, insanca yaşam koşullarının sağlanmasını, eğitimde özelleştirmenin durdurulmasınını, hakları gasp eden uygulamalara son verilmesini, kadrolaşmanın son bulmasını talep ettiler.
Grevci işçiler katıldı
İstanlul ve çevre illerden gelen emekçiler sabah saatlerinden itibaren Kadıköy’de Tepe Natillius önünde toplandılar. Eğitimcilere KESK’e bağlı sendikalar, Limter-İş, EMEP, ÖDP ve ESP destek verdi. Kocaeli Körfez Öğretmenevi’nde 17 gündür grevde olan OLEYİS üyesi işçiler de mitinge katılarak taleplerini dile getirdiler.
Burada bir araya gelen emekçiler, kortej oluşturarak İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçtiler. “Ek ders genelgesi geri çekilsin”, “İdari baskılara son”, “Sözleşmeli değil kadrolu çalışma istiyoruz” ve “AKP iş güvenceme dokunma” yazılı dövizler taşıyan eğitim emekçileri, sık sık “Sözleşmeli köle olmayacağız”, “Susma haykır halklar kardeştir” ve “Savaşa değil eğitime bütçe” sloganlarını attı. Geçtiğimiz günlerde Gebze Darıcı Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu’nda uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Hüseyin Cebe’nin de anıldığı yürüyüşte, şoven kışkırtmalar lanetlendi.
İnsanca yaşam için...
Meydanda emekçilere seslenen Eğitim Sen Genel Başkanı Alaattin Dinçer, haksızlıklara karşı çıkan tüm kesimlere yönelik baskıların artarak devam ettiğini dile getirdi. Gazete kapatmalardan sendikacılara verilen hapis cezalarına, sürgünlerden örgütlenme hakkının tanınmamasına kadar tüm saldırılardan Eğitim Sen’in de payına düşeni aldığını ifade eden Dinçer, tüm bunlara karşı demokratik bir Türkiye talebi için alanları doldurduklarını belirtti. Sözleşmeli geçici çalıştırmaya ve eğitimciler arasında ayrımcılık yaratan antidemokratik uygulamalara bir kez daha “hayır” dediklerini söyleyen Dinçer, toplumun bütün kesimlerini, insanca yaşam için dile getirdikleri taleplerin hayat bulması için birlikte mücadeleye çağırdı.
Yılmadan...
KESK MYK Üyesi Hasan Hayır ise demok-rasi ve özgürlük mücadelesini yılmadan sürdüreceklerini belirterek en temel yurttaşlık haklarının rant kapısına dönüştürülmesine izin vermeyeceklerini dile getirdi. Ülkenin geleceği olan eğitim alanına sahip çıkmak için tüm kesimlerle ortak mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan Hayır, emekçilerin yaşam standardının yükseltilmesi için bunun gerekli olduğunu söyledi. Yapılan konuşmaların ardından Eğitim Sen 5 No’lu Şube üyelerinden oluşan ‘Güneşe Yolculuk’ grubu ve yine Eğitim Sen 5 No’lu Şube’den Hasan Ali Sezer türküler söylediler. Ardından Gökhan Birben sahne aldı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’den

SONRAKİ HABER

YAŞADIKÇA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...