09 Nisan 2007 00:00

Bayındırlık emekçileri 12 Nisan’da iş bırakacak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı tüm birimlerde çalışan memurlar 12 Nisan’da iş bırakacak.

Paylaş

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı tüm birimlerde çalışan memurlar 12 Nisan’da iş bırakacak. Yapı-Yol Sen tarafından yapılan açıklamada, 12 Nisan’da, aralarında Tapu Sicil çalışanlarının da bulunduğu Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na bağlı tüm birimlerde çalışan iş bırakacağı bildirildi.
Tapu çalışanlarının, çalışma ortamı ve adaletsiz ücret durumu nedeniyle 12 Nisan’da iş bırakacağı belirtilen açıklamada, “Norm kadro çalışması kurumlarda personel sayısını daha da azaltmak için yapılır. Tapu ve Kadastro işyerlerinde de personel sayısını azaltmak için yapılan çalışma sonunda bile Tapu Kadastro işyerlerinde çalışan personel sayısının 2 misli artırılması gerektiği sonucuna varıldı ama sayı artırılmadı” denildi.
Döner sermaye isyanı
2006 yılında her bir tapu sicil çalışanının 5 bin civarında işlem gerçekleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, geçen yıl Tapu Kadastro çalışanlarının yaptığı işlemler nedeni ile 212 milyon YTL döner sermaye geliri, 1 milyar YTL de harç elde edildiği vurgulandı. Açıklamada, diğer kamu kurumlarında elde edilen döner sermaye gelirlerinin çalışanlara dağıtılmasına rağmen, burada döner sermaye dağıtılmadığı ifade edildi.
Tapu dairelerinin bütün resmi kurumların ve icra dairelerinin tüm gayrimenkul işlemlerini yaptığı ifade edilen açıklamada, iş yoğunluğunun fazla olduğunun ve sağlıksız bir ortamda cumartesi-pazar günleri dahil gece yarılarına kadar çalışıldığı ifade edildi.
Tapu işlemleri duracak
Alınan ücretin diğer kurumlarda çalışanların maaşlarının çok altında olduğunun, Tapu Sicil çalışanının 800 YTL maaş aldığının belirtildiği açıklamada, çalışanların talepleri şöyle sıraladı: Çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, kurumlar arası ücret adaletsizliğinin giderilmesi, Tapu ve Kadastro çalışanlarına döner sermayeden pay verilmesi, hak edilen insanca yaşanacak ücretin ödenmesi.
12 Nisan’da, bu talepleri anlatmak için günlük mahkeme müzakereleri ve haciz işlemleri dışında hiçbir işlem gerçekleştirilmeyeceği ifade edilen açıklamada, kamulaştırma, alım-satım, imar uygulamaları ve ipotek işlemlerinin de yapılmayacağı bildirildi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Köle gibi çalışmaya razı olmayacaklar

SONRAKİ HABER

EVRENSEL’den

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...