09 Nisan 2007 00:00

Köylüler taş ocağı istemiyor

Yaşadıkları, ekip biçtikleri, geçindikleri topraklarda taş ocağı çalıştırılmasına karşı olan Antalya’nın köylüleri yine eylemdeydi. Köylüler, insana ve doğaya önem verilmesini istedi.

Paylaş

Yaşadıkları, ekip biçtikleri, geçindikleri topraklarda taş ocağı çalıştırılmasına karşı olan Antalya’nın köylüleri yine eylemdeydi. Köylüler, insana ve doğaya önem verilmesini istedi.
Antalya-Burdur-İstanbul yolunda, tam Antalya’nın ‘giriş kapısı’ olarak nitelendirilen mevkideki Çubuk Beli Taşocağı önünde bir araya gelen köylüler, muhtarları ve Dağbeli Belediye Başkanı Ali Gökay ile bir basın açıklaması düzenledi. Kadın, çocuk, yaşlı demeden eyleme katılırken bir çok kitle örgütü ve parti temsilcisi de açıklamaya destek verdi.
Deprem gibi
Bayatbadem Köy Muhtarı Ali Kırgöz, artık ne tarla ekebildiklerini, ne temiz bir çevrede yaşayabildiklerini, ocağın çıkardığı tozlar yüzünden nefes almanın bile zorlaştığını söyledi.
Kovanlık Köyü Muhtarı Bekir Şimşek de sorunun sadece kendi köylerini değil aslında bütün Antalya geleceğini ilgilendirdiğine dikkat çekerek “Antalya’nın en büyük su kaynağı Kırkgöz Havzası bizim köyün altından geçiyor. Patlatılan dinamitler yüzünden su kanalları aşırı kirleniyor hatta yıkılıp kapanıyor. Peki kim görecek bunun zararını ilerde?”
Şimşek, “Köyümüzde duvarı çatlamayan ev kalmadı. Dinamit gürültüsü ve sarsıntısı yüzünden depremi her gün yaşıyoruz biz” diye konuştu.
Dağbeli Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ekici ise özellikle tarlalarındaki bitkilerin ve meyve ağaçlarının zarar gördüğünü, sağlıklı sulamanın da artık yapılamadığını belirterek “Zeytin bahçelerinden ümidi kestik artık” dedi.
Ağaçları kesiyorlar
Günoluk Muhtarı Selahattin Öz şöyle konutu; “Önceleri yeşil bilirdik, denizi masmavi, toprağı yeşil idi. Sonra beş tane ‘T’ ile göz doldurdu Antalya; Tarım, Ticaret, Turizm, Tabiat ve Teknoloji. Şimdi bir ‘T’ daha var ‘Taşocakları.’ Öncekilerin hepsini mahveden…”
Orman işçisi Hüseyin, ağaçların kesildiğini belirterek yıllar önce Orman Bakanlığı tarafından dikilen ağaçların şimdi tek tek kesildiğine dikkat çekiyor.
CHP Antalya Milletvekili Nail Kamacı da 2006 yılında beş bin hektar ormanın yanarak yok olduğunu ancak Antalya’daki taş ocaklarının altmış bin hektar ormanlık alanı mahvettiğini aktararak tehlikenin boyutuna dikkat çekti. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

POLİTEKNİK EĞİTİM

SONRAKİ HABER

Lalelerin İstanbulluya bedeli ağır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...