10 Nisan 2007 00:00

Nasrallah’tan referandum önerisi

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, parlamentodaki Batı yanlısı çoğunlukla Hizbullah’ın öncülük ettiği muhalefet arasındaki krize çözüm bulmak için referandum düzenlenmesini önerdi.

Paylaş

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, parlamentodaki Batı yanlısı çoğunlukla Hizbullah’ın öncülük ettiği muhalefet arasındaki krize çözüm bulmak için referandum düzenlenmesini önerdi.
Hasan Nasrallah, partisinin yandaşı olan öğrencilerin diploma töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl kasım ayından beri ülkenin içinde bulunduğu siyasal krizden çıkış için 2 yol gösterdi ve “Ya referandum yapılsın ya da erken genel seçimler” dedi.
‘Çözüm dışarıda aranmamalı’
Ulusal birlik hükümeti kurulmasından yana tavır koyan Nasrallah, Batı tarafından desteklenen Başbakan Fuad Sinyora hükümetini eleştirdiği konuşmasında, “İç sorunlara çözüm dışarıda değil halkta aranır” diye konuştu.
ABD’nin, Hizbullah’ı, Lübnan’ın diğer bileşenleriyle çatışmaya itmeye çalıştığını, ancak ABD’lilerin bu isteğine karşın Hizbullah’ın böyle davranarak ülkeyi bir iç savaşa doğru sürüklemediğini ifade eden Nasrallah, Beyrut’un güneyindeki Şii mahallesinde yaptığı ve televizyondan da yayımlanan bu konuşmasında, “Barışçı, demokratik ve sivil yollar kullanmayı sürdüreceğiz” dedi.
Sinyora hükümetini, Lübnan’daki gündemi değiştirmek için ABD’nin İran’a olası saldırısı gibi bölgesel değişimleri öne sürmekle suçlayan Nasrallah, bunların yanıltıcı olduğunu söyledi. Çoğunluğu oluşturan milletvekillerinin, eski Başbakan Refik Hariri cinayetini ele almak üzere uluslararası bir mahkeme kurulması hakkında nihai karar alması için BM’ye bir memorandum göndermesini de sert dille eleştiren Nasrallah, “Bu girişim, Lübnan’ın adalet egemenliğini ihlaldir” diye konuştu. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Afganistan’da 7 NATO askeri öldürüldü

SONRAKİ HABER

İran nükleer bayram yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...