10 Nisan 2007 00:00

AİHM kararı haklılığın ispatı

Tüm Bel-Sen, AİHM’in toplusözleşme imzalamaları önünde engel olmadığı yönündeki kararını Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlediği panelde masaya yatırdı.

Paylaş

Tüm Bel-Sen, AİHM’in toplusözleşme imzalamaları önünde engel olmadığı yönündeki kararını Akatlar Kültür Merkezi’nde düzenlediği panelde masaya yatırdı.
Açılış konuşmasını yapan Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Vicdan Baykara, memurların sendikalı olma hakkı yokken sendikalaştıklarını, toplusözleşme imzaladıklarını ifade etti. Baykara, AİHM’in kararının kendilerine haklı çıkarttığını kaydetti. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi İbrahim Kaboğlu da AİHM’in kararı ile Tüm Bel-Sen’in imzaladığı toplusözleşmelerin onaylanmış olduğunu kaydetti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok ise bu kararla artık hiçbir belediyenin “Ben TİS imzalamayacağım” deme yetkisinin kalmadığını söyledi. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ise yeni bir yetki dönemine girdiklerini, bu dönem toplu görüşme değil toplusözleşme imzalamak için mücadele edeceklerini vurguladı.
1993 yılında Tüm Bel-Sen’in Gaziantep Belediyesi’nde imzaladığı TİS’e açılan davalar sonucunda Yargıtay sendikanın toplusözleşme imzalayamayacağı kararına varmıştı. Tüm Bel-Sen 1997’de AİHM’e yaptığı başvuru 10 yıl sonra sonuçlandı. AİHM, Türkiye’yi ILO sözleşmelerine aykırı davrandığı gerekçesiyle 20 bin Avro tazminata mahkum etti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

KENT YAZILARI

SONRAKİ HABER

Şeker özelleştirmelerine durdurma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...