10 Nisan 2007 00:00

Erdoğan’dan Barzani’ye: Bu sözlerin bedeli çok ağır olur

Başbakan Erdoğan, Irak Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani’nin “Türkiye Kerkük’e karışırsa, Diyarbakır’a karışırız” açıklamasına tepki göstererek “Barzani haddini aşmıştır. Altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Bu sözlerin bedeli çok ağır olur” dedi

Paylaş

Başbakan Erdoğan, Irak Kürt yönetimi lideri Mesud Barzani’nin “Türkiye Kerkük’e karışırsa, Diyarbakır’a karışırız” açıklamasına tepki göstererek “Barzani haddini aşmıştır. Altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Bu sözlerin bedeli çok ağır olur” dedi.
“Geçenlerde Arap Ligi Riyad Zirvesi’ne davetliydik. Orada Irak Cumhurbaşkanı Talabani ile bu konulara yönelik bir görüşmemiz olmuştu ve ‘medya üzerinden konuşmasak çok isabetli olur’ demiştim. Ben kendilerine orada bazı şeyler izah ettim, fakat görülen o ki bu sözlerinde yine duramadılar; duramayacaklar. Ben şunu tavsiye ederim; altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Yerlerini, konumlarını çok iyi tespit etmeleri gerekir. Sonra bu sözlerin altında ezilirler ve Türkiye ile sınırdaş olan bir Kuzey Irak, şu anda attığı bu adımlarla çok ciddi yanlışlar yapmakta ve bunun bedeli onlar için çok ağır olur. Biz tabii bir devletiz. Tarihi çok eski asırlara dayalı bir devletiz. Bırakın Kuzey Irak’ı, Bağdat’a kadar nasıl bir tarih geçirmişiz bunu tüm tarih bilir. Bu bakımdan bu ifadeleri kullanırken çok dikkatli kullanmak lazım. Barzani burada ne yazık ki yine haddine tecavüz etmiştir, haddini aşmıştır. Bu ifadelerle eğer kendini tatmin ediyorsa onu bilemem ama Türkiye Cumhuriyeti’nin bu tür tatminlere ihtiyacı yok. Bu sözlerin altında kalmamaları gerekir. Buraya dikkat etmelerinde büyük fayda var.”
Gül: Göreceksiniz cevabımızı
Dışişleri Bakanı Gül, Türk polis teşkilatının 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle Anıttepe’deki Polis Radyosu Stüdyosu’nda düzenlenen törene gelişinde, gazetecilerin Barzani’nin açıklamalarına ilişkin soruları üzerine, “Göreceksiniz cevabımızı” karşılığını verdi.
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar da törene gelişinde gazetecilerin aynı yöndeki soruları üzerine, gerekli cevabı TBMM’de yapacağı basın açıklamasında vereceğini söyledi. Törene katılan eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu da Barzani’nin açıklamalarına ilişkin sorular üzerine, “Bu, kendi kendine gelin güvey olanlardan birisi olarak konuşuyor” dedi.
Tüzmen: Türkiye’nin eli çok ağırdır
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Barzani’nin açıklamasına ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’nin dost eli çok sıcaktır, kuvvetlidir, candandır, samimidir. Türkiye’nin eli; dost eli yerine başka şekilde hak edenler için çok ağırdır. Hiçbir zaman sınanmaması gerekir.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP ile CHP Hopa’da kenetlendi

SONRAKİ HABER

Kelepçeli ellerden geleceğe mektup

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...