10 Nisan 2007 00:00

AKP ile CHP Hopa’da kenetlendi

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, bir arada yaşama kültürünü geliştirmek için Artvin Hopa Belediyesi ile Diyarbakır Kayapınar Belediyesi arasında yapılan Kardeşlik Köprüsü projesinin büyük yara aldığını söyledi.

Paylaş

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, bir arada yaşama kültürünü geliştirmek için Artvin Hopa Belediyesi ile Diyarbakır Kayapınar Belediyesi arasında yapılan Kardeşlik Köprüsü projesinin büyük yara aldığını söyledi. Uras dün yaptığı yazılı açıklama ile Hopa’da birbirleriyle didişen ve her fırsatta uzlaşmaz bir görüntü sergileyen AKP ve CHP’li meclis üyelerinin birdenbire kol kola girerek Hopa Belediyesi’nde daha önce kabul edilen ortak projeyi, çeşitli baskılar nedeniyle ve hiçbir gerekçe göstermeksizin yeni bir oylamayla reddettiklerini dile getirdi.
Uras, AKP ve CHP’li meclis üyerine tepki gösterdi
AKP ve CHP’li meclis üyelerinin, tutumları ile kültürleri ve insanları yakınlaştırmayı hedefleyen bir projeyi baltaladıklarına dikkat çeken Uras, “Meclis üyelerini baskı altına alan, yeni bir oylama için düğmeye basan, Hopa’ya bölücülük tohumu atanlar, bu yanlışlarının karşısında olacağımızı bilmeliler” dedi.
Emniyet müdürünü ve jandarma komutanını yanına alan Hopa Kaymakamı Şahin Aslan’ın, mesnetsiz iddialar ileri sürerek devlet adamlığı ile bağdaşmayan bir tutum sergilediğini ifade eden ÖDP Genel Başkanı Uras, Aslan’ın, Doğu Karadeniz’de yaratılmaya çalışılan ırkçı havayı destekleyen bir çaba içinde olduğunu ve Hopa halkı arasına gerginlik tohumları attığını belirtti. Ufuk Uras, ÖDP olarak konunun takipçisi olacaklarını dile getirerek İçişleri Bakanlığı ile hükümeti, Hopa Kaymakamı’nın hukuk dışı davranışları ve tertipleri karşısında duyarlı davranmaya çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sezer’in son MGK toplantısı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’dan Barzani’ye: Bu sözlerin bedeli çok ağır olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...