10 Nisan 2007 00:00

Demirbaş ifade verdi

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve 17 Meclis üyesi, Sur Belediye Meclisi’nin “Belediye hizmetlerinde çok dilliliği esas alma” kararı nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ve Sur Belediye Meclisi’nin feshi ile Belediye Başkanı Demirbaş’ın görevden alınması istemli soruşturma kapsamında yazılı ifade verdi.

Paylaş

Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ve 17 Meclis üyesi, Sur Belediye Meclisi’nin “Belediye hizmetlerinde çok dilliliği esas alma” kararı nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın başlattığı ve Sur Belediye Meclisi’nin feshi ile Belediye Başkanı Demirbaş’ın görevden alınması istemli soruşturma kapsamında yazılı ifade verdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada, kararı onaylayan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken’in de ifadesine başvuruldu.
Demirbaş, verdiği ifadede, Belediye Meclisi kararının Anayasal mevzuat, kanuni düzenlemeler ve uluslararası sözleşmelere uygun olarak icra edildiğini belirtti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Newroz operasyonu:8 kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kadınlardan maskeli yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...