10 Nisan 2007 00:00

Newroz operasyonu:8 kişi tutuklandı

Bursa’da, Newroz etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mitingde, Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları ve pankart açtıkları iddiasıyla DTP Bursa İl Başkanı Hüseyin Diken’in de aralarında bulunduğu 19 kişiden 8’i tutuklandı.

Paylaş

Bursa’da, Newroz etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mitingde, Abdullah Öcalan lehine slogan attıkları ve pankart açtıkları iddiasıyla DTP Bursa İl Başkanı Hüseyin Diken’in de aralarında bulunduğu 19 kişiden 8’i tutuklandı. Bir kişi serbest bırakılırken, 10 kişinin ise bugün adliyeye sevk edileceği bildirildi.
21 Mart’ta Gökdere Meydanı’nda düzenlenen Newroz mitinginde Öcalan lehine slogan attıkları, pankart açtıkları gerekçesiyle DTP Bursa İl Başkanı Hüseyin Diken ve İl Yöneticisi Neşe Yıldırak’ın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9’u dün mahkemeye çıkarıldı. DTP İl Başkanı Hüseyin Diken’in de aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, bir kişi serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer 10 kişinin bugün mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Tutuklamalara tepki gösteren DTP İl Yöneticisi Hüseyin Armağan, “Demokrasiden yana olan herkes DTP üzerinde estirilen baskılara karşı çıkmalıdır” dedi. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

İHD tutuklamaları protesto etti

SONRAKİ HABER

Demirbaş ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...