10 Nisan 2007 00:00

Gürcüler, Gebze’de buluştu

İnternet üzerinden yayın yapan “Radyo Çveneburi” tarafından Gebze Öğretmenevi’nde önceki gün düzenlenen gece Gürcüleri bir araya getirdi.

Paylaş

İnternet üzerinden yayın yapan “Radyo Çveneburi” tarafından Gebze Öğretmenevi’nde önceki gün düzenlenen gece Gürcüleri bir araya getirdi. Başından sonuna kadar barış, dostluk, kardeşlik, mesajlarının verildiği, Gürcü kültürünün yaşatılması ve geliştirilmesi dileklerinin iletildiği gece, beklenenden daha fazla kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Gecenin açılışını okuduğu gürcüce şiirlerle “Radio Çveneburi”nin kurucularından Soner Oral yaptı. Ardından Ayşe Oral ve arkadaşları akordeon ve tulum eşliğinde Artvin yöresinin türküleriyle katılımcıları coşturdu. Mayıs ayında Gürcüce-Türkçe iki dilde yayınlanacak olan kültür dergisi “Pirosmani”yi, derginin editörü Kevser Ruhi tanıttı. Macahel Vakfı Başkanı Salih Yıldız da kısa bir konuşma ile geceye katıldı.
İbrahim Özbayrak ve Vahtang Makalatia türkülerini Gürcüce ve Türkçe seslendirdi. İberia Özkan’ın kurucusu olduğu Kafdağı Müzik Topluluğu çok sesli gürcü müzikleriyle sahnede yerini aldı. Hayat Televizyonu’nu destekleyen sanatçılar arasında bulunan Bayar Şahin iki şarkı seslendirmek üzere gruba katıldı. İki şarkı ile başlayan program seyircilerin isteğiyle uzun bir konsere dönüştü. Gölcük Kafkas Derneği’nden konuk olarak gelen Gölcük folklor ekibi üyeleri de akordeon ve doli eşliğinde Gürcü danslarını sergilediler. Dansçılar arasında yer alan 5 yaşındaki Zülal Işık Ertekin ve Davit İmer Tanıyan, davetlilerin tüm ilgisini üzerlerinde topladılar. Yere konulan para kesesini dans ederken yere eğilerek ağızla yerden alma oyunu ise bir yarışa dönüştü. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Pek çok etkenin rol oynadığı hastalık: kanser

SONRAKİ HABER

‘Hayat’ her yerde tartışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...