10 Nisan 2007 00:00

Öğrenciler mesleklerini tartışacak

GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” sempozyumu ile bir araya gelecek olan öğrenciler, mesleklerini ve geleceklerini tartışacak.

Paylaş

GATS ve AB Uyum Sürecinde Meslekler Nereye?” sempozyumu ile bir araya gelecek olan öğrenciler, mesleklerini ve geleceklerini tartışacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryumu’nda 13-14 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan sempozyumda GATS ve AB uyum sürecinde, mesleklerin yeniden yapılandırılması tartışılacak. Çok sayıda üniversiteden; mühendislik, mimarlık, hukuk, eğitim, tıp gibi bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin katılacağı sempozyumda iki gün boyunca tartışmalar yürütülecek. Oturumun ilk günü Doç. Dr. Yücel Sayman, Prof. Dr. Fuat Ercan, Yard. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda katılımcı konuşacak. Forumla başlayacak ikinci gün ise, konserle sona erecek.
Geleceğimizi tartışacağız
Mesleki yeterlilik, yetkinlik, uzmanlık, stajyerlik gibi kavramların öğrenciler tarafından sıkça duyulan kavramlar haline geldiğini ifade eden Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık 4. sınıf öğrencisi Burçin Kuz, düzenleyecekleri sempozyumla bu kavramların öğrencilere neler getireceğini ve geleceklerini tartışacaklarını dile getirdi. Sempozyumun ön çalışmalarının uzun bir süredir devam ettiğini dile getiren Kuz, GATS ve AB sürecinde mesleklere ilişkin yapılan değişiklikleri ortaya koyacaklarını belirtti. Kuz, sempozyuma mesleklerinde uzman ve tanınmış kişilerin yanı sıra öğretim üyelerinin de katılacağını vurguladı.
Öğrencilerin mesleklerinin geleceğini tartışacaklarını ifade eden İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık 4. sınıf öğrencisi Serkan Kurt da, AB uyum yasaları ve GATS sürecinde mesleklerinde önemli değişiklikler yapıldığını ifade etti. Yapılan değişikliklerin geleceklerini etkilemesine rağmen öğrencilerin fikrinin alınmadığını kaydeden Kurt, yapacakları sempozyumla bu etkileri ve etkilere karşı öğrencilerin örgütlenmesini tartışacaklarını dile getirdi.
“Biz bu sempozyuma geleceğin sağlıkçılarının sorunlarını taşımak ve tartışmak için katılıyoruz. Sempozyumda özellikle aile hekimliğinin sağlık alanına ve geleceğin sağlıkçılarına etkilerini tartışacağız” diyerek katılım amaçlarını anlatan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Önder Küçük ise, sempozyumda ayrıca diğer üniversitelerdeki öğrencilerle tanışıp ortak sorunlarının çözümü için beraber hareket etmeyi hedeflediklerini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
Şahin Doğan
ÖNCEKİ HABER

Edirne’de köylü kadınlar baharın gelişini kutladı

SONRAKİ HABER

Savaş da hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...