10 Nisan 2007 00:00

Edirne’de köylü kadınlar baharın gelişini kutladı

Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin köyünde, sadece kadınların katıldığı etkinlikte baharın gelişi halay çekilerek kutlandı.

Paylaş

Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Keramettin köyünde, sadece kadınların katıldığı etkinlikte baharın gelişi halay çekilerek kutlandı.
Geleneksel olarak düzenlenen eğlencede kadınlar, günler öncesinden eğlence için dikilen çeşitli şalvar ve ona uyum sağlayan çedik ve yeleklerini giyerek köy merasında toplandı.
Aralarında soğan kabuğuyla kaynatılmış yumurtaların da yer aldığı çeşitli yiyecekleri beraberinde getiren kadınlar, muhtarlık tarafından getirtilen orkestra eşliğinde halay çekerek eğlendi ve piknik yaptı.
Köy Muhtarı Emin Engin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köy halkı olarak eğlenceyi sevdiklerini belirterek, geleneklerini korumaya çalıştıklarını söyledi.
Baharın gelişini kutlama etkinliğinin çok uzun yıllardan bu yana sürdürüldüğünü ifade eden Engin, şöyle konuştu: “Ninelerimiz uzun ve zorlu geçen kış mevsiminin ardından baharı kutlamak için eğlence düzenliyor. Bu gelenek, kadınlarımız sayesinde 2000’li yıllara taşındı. Bizler de köy muhtarlığı olarak buna katkıda bulunmak için köye orkestra gelmesini sağladık. Kadınlarımız düğün havasında oynayarak ve halay çekerek, baharın gelişini kutladılar.” (Edirne/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sağanak yağış ev bastı

SONRAKİ HABER

Öğrenciler mesleklerini tartışacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...