10 Nisan 2007 00:00

Metin Göktepe ödülleri bugün veriliyor

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin bu yıl düzenlenen 10’uncu yarışmasında kazananlara ödülleri bugün törenle verilecek.

Paylaş

Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri’nin bu yıl düzenlenen 10’uncu yarışmasında kazananlara ödülleri bugün törenle verilecek.
Bu yılki ödül jürisi; Yazılı Haber Ödülü’ne, Ahmet Şık’ın 8 Mart 2007 tarihli Nokta dergisinde kapaktan yayımlanan “İki tür gazeteci vardır: TSK karşıtları, TSK yandaşları” başlığı ile sunulan ve “yeni andıcı” konu alan haberini değer görmüştü. Jüri, Belma Akçura’nın eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş ile yaptığı ve Milliyet gazetesinde 18 Ocak 2007 tarihinde manşetten yayımlanan röportajı ise Jüri Özel Ödülü’ne değer buldu.
Görüntülü Haber Ödülü’nü ise 2006 yılında İsrail ile Lübnan arasında meydana gelen savaşın tüm tarafları ile ele alındığı ve 9 Ağustos tarihinde NTV Televizyonu’nda yayımlanan Ortadoğu’da Savaş adlı haberi ile NTV Haber Müdürü Mete Çubukçu kazandı. Jüri, Adnan Bilen’e de, Diyarbakır Gün TV’de yayımlanan, “Ölümün adı: Esmer” başlıklı haberi ile Jüri Özel Ödülü verilmesini kararlaştırdı.
Fotoğraf ödülü dalında ise, Anadolu Ajansı Muhabiri Nail Kadırhan’ın “Diyarbakır’da bomba” fotoğrafı birinciliğe değer bulundu. Yerel Gazetecilik Haberi Ödülü’nü ise Arif Arslan’ın, “Sarı-Kırmızı-Yeşil resme uzaklaştırma” başlıklı haberi kazandı. Ödül Jürisi, bu yıl Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Komitesi’nin de önerisi ile Agos Gazetesi’ne Jüri Onur Ödülü verilmesini kararlaştırdı. Ödül töreni saat 19.00’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampusü BS1 Salonu’nda. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ABAKÜS

SONRAKİ HABER

Yılmaz Özdil’in çıkarılan yazısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...