11 Nisan 2007 00:00

Kupa yarı finalinde ilk randevular

Futbolda gözler Türkiye Kupası’na çevrildi. Kupada yarı finalin ilk maçları bugün Trabzon ve İstanbul’da yapılacak.

Paylaş

Futbolda gözler Türkiye Kupası’na çevrildi. Kupada yarı finalin ilk maçları bugün Trabzon ve İstanbul’da yapılacak.
Günün ilk maçında Trabzonspor ile K.Erciyesspor Trabzon’da karşılaşacak. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanacak mücadele saat 16.00’da başlayacak.
Günün ikinci yarı final maçında ise geçen sezon finalde karşılaşan Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. BJK İnönü Stadı’nda oynanacak bu maçın başlama saati ise 20.00.
Kupada rövanş maçları K.Erciyesspor ile Trabzonspor arasında 25 Nisan Çarşamba günü Kayseri Atatürk Stadı’nda, Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında da 26 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak ve 2006-2007 sezonunun finalistleri belli olacak.
Kupada Beşiktaş üstün
Türkiye Kupası’nda geçen sezon final oynayan Beşiktaş ile Fenerbahçe, kozlarını bu sezon yarı finalde paylaşacak.
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nda 17 yıl sonra geçen sezon finalde karşılaşmış ve 3 Mayıs 2006’da İzmir Atatürk Stadı’nda yapılan maçı Beşiktaş, uzatma bölümünde 3-2 kazanarak, kupayı müzesine götürmüştü.
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası’nın geçmişinde daha önce 10 kez eşleşti. 2 kez final, 3 kez yarı final, 4 kez çeyrek final, 1 kez de 4. turda karşı karşıya gelen ezeli rakiplerden, ilk 3’ünde Fenerbahçe, son 7’sinde ise Beşiktaş turu geçti.
Ezeli rakipler, Türkiye Kupası’ndaki 10 eşleşmede şimdiye dek toplam 16 maç yaptılar. Kupadaki maçlardan 1’i hükmen olmak üzere 3’ünü Fenerbahçe, 9’unu Beşiktaş kazanırken, 4 maç berabere bitti. Beşiktaş’ın toplam 24 golüne, sarı-lacivertliler 17 golle karşılık verdi.
F.Bahçe’nin galibiyet hasreti
Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında 24 yıldır Beşiktaş önünde galip gelemiyor.
Beşiktaş’a karşı kupada son galibiyetini, 4 Mayıs 1983 tarihinde, hükmen elde eden sarı-lacivertliler, daha sonra yaptığı 12 kupa maçında da galibiyet alamadı.
Bu süre içinde Beşiktaş ile yaptığı kupa maçlarından 9’unu yitiren, 3’ünde de berabere kalan Fenerbahçe, aynı süre içinde Türkiye Kupası’nı da müzesine götürme başarısını gösteremedi.
İnönü’deki maçlar
Türkiye Kupası’nda ezeli rakipler Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında bugün yapılacak yarı final ilk maçı öncesi Beşiktaş’ın en büyük kozu, BJK İnönü Stadı olacak.
Siyah-beyazlılar, yarınki derbinin yapılacağı Dolmabahçe’de oynadıkları üst üste 11 resmi maçı da kazanmayı bildi.
Beşiktaş, 7’si Süper Lig, 3’ü Fortis Türkiye Kupası, 1’i de UEFA Kupası olmak üzere kendi evindeki son 11 resmi maçta rakiplerine şans tanımazken, bu süre içinde toplam 25 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü.
Beşiktaş ayrıca, BJK İnönü Stadı’nda son 5 resmi maçında kalesinde sadece 1 gol görerek, savunma başarısını öne çıkardı.
Beşiktaş ile Fenerbahçe, BJK İnönü Stadı’nda bugüne kadar 158 karşılaşma oynadı. Resmi ve özel bu 158 maçın 55’inde Fenerbahçe sahadan galip ayrılırken, Beşiktaş 53 galibiyet elde etti. BJK İnönü Stadı’ndaki 50 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. İki ekip arasında Dolmabahçe’de yapılan maçlarda siyah-beyazlıların toplam 180 golüne, sarı-lacivertliler 191 golle karşılık verdi. Ezeli rakiplerin Dolmabahçe’deki son randevusunda Fenerbahçe, 18 Eylül 2005 tarihindeki lig maçını 2-1 kazanmıştı. (SPOR SERVİSi)
Yarı finale nasıl geldiler?
Türkiye Kupası’nda Beşiktaş yarı finale gelene dek oynadığı 6 maçta 4 galibiyet, 2 yenilgi alırken, Fenerbahçe yaptığı 6 maçı da kazanmayı bildi.
Toplam 14 gol atıp, 8 gol yiyen Beşiktaş’ın kupadaki en golcü ismi 5 golle Bobo oldu. 20 gol atıp, sadece tek gol yiyen Fenerbahçe’de ise 7 gollü Semih ile 6 gollü Deivid ön plana çıktı.
Beşiktaş
Türkiye Kupası’nda (D) Grubu’nda yer alan Beşiktaş, İlk maçında Bucaspor’u İzmir’de 5-1, ikinci maçında Ç.Rizespor’u İstanbul’da 3-1 yenerken, üçüncü maçında Ankara’da Gençlerbirliği’ne 3-0 yenilince, gruptan çıkma umutlarını zora soktu.
Siyah-beyazlılar, gruptaki son maçında Ankaragücü’nü, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı maçta 2-1 yenerek, 9 puan ve averajla, Gençlerbirliği’nin ardından 2. sırada çeyrek finale yükseldi.
Çeyrek finalde V.Manisaspor ile eşleşen siyah-beyazlılar, ilk maçta İstanbul’da 4-0 yendiği rakibine, deplasmanda, ev sahibi takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçta 2-0 mağlup olmasına rağmen, ilk maçtaki avantajıyla turu geçti.
Beşiktaş’ın kupadaki toplam 14 golünden 5’ini Bobo, 2’sini Delgado atarken, Fahri, Gökhan Güleç, İbrahim Üzülmez, Nobre, Ricardinho, Koray ve Burak da birer kez rakip fileleri havalandırdı.
Fenerbahçe
Fenerbahçe ise kupada (C) Grubu’nda yer alırken, kendi evindeki maçlarda Gaziantepspor’u 2-0, cezası nedeniyle seyircisiz oynadığı İnegölspor maçını ise 6-0 kazandı.
Rakip sahalardaki maçlarda ise Sivasspor’u 4-0, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u da 5-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, toplam 17 gol atıp, hiç gol yemeden, 12 puanla gruptan lider olarak çeyrek finale çıktı.
Çeyrek finalde Gençlerbirliği ile eşleşen sarı-lacivertliler, cezaları nedeniyle seyircisiz oynadıkları İstanbul’daki ilk maçı 2-1 kazandı. Ankara’daki rövanştan da 1-0’lık skorla galip ayrılan Fenerbahçe, yarı finale yükseldi. Fenerbahçe’nin kupadaki toplam 20 golünden 7’sini Semih, 6’sını Deivid, 4’ünü Mehmet Yozgatlı atarken, Olcan, Tümer ve Tuncay da birer kez ağları sarstı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

İNSAN VE SPOR

SONRAKİ HABER

Başbakan’ın Tuncay Özkan’a açtığı davaya ret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...