11 Nisan 2007 00:00

Carlton arsası yine satılamadı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu’na ait Sarıyer Yeniköy’deki eski Carlton Oteli arsasını bugün yeniden satışa çıkardı.

Paylaş

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Toprak Grubu’na ait Sarıyer Yeniköy’deki eski Carlton Oteli arsasını bugün yeniden satışa çıkardı. Carlton arsası bir hafta sonra yapılan ikinci ihalede de satılamadı.
TMSF’nin Esentepe’deki binasında yapılan ihalede, Fon Satış Komisyonu, arsada bulunan ipotekler nedeniyle muhammen bedeli 49 milyon 562 bin 613 YTL’den 96 milyon 33 bin YTL’ye çıkardı. İhaledeki tek katılımcı firma bunun üzerine mola istedi. Molanın ardından katılımcı firma muhammen bedelde artışa gitmedi.
TMSF’nin önünde iki seçenek bulunuyor. TMSF ya bu araziyi muhammen bedelden kendi üzerine geçirecek ya da üçüncü kez ihaleye çıkacak. Üzerinde otel yapma izni bulunan Boğaz kıyısındaki toplam arsa alanı 6 bin 674 metrekare olan gayrimenkulün çevresinde Sait Halim Paşa Yalısının yanı sıra Ayanikola Kilisesi ve bitişik nizam konutlar bulunuyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kadro yasası işçileri dikkate almıyor

SONRAKİ HABER

Tüketim artıyor emekçi harcayamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...