11 Nisan 2007 00:00

PETKİM, tesislerini plastikçilere açıyor

PAGEV, PAGDER ile PETKİM arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde PETKİM tesisleri sektördeki 4 binin üzerindeki KOBİ’ye açılacak.

Paylaş

PAGEV, PAGDER ile PETKİM arasında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde PETKİM tesisleri sektördeki 4 binin üzerindeki KOBİ’ye açılacak. PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz, plastik sektörüyle yaptıkları işbirliğine ticari baktıklarını ifade etti. Yavuz, işbirliğinin Petkim’i rakipleri karşısında daha güçlü, daha rekabetçi hale getireceğini ve şirketin değerini artıracağını söyledi.
Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Selçuk Aksoy, Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) Başkanı Hayrullah Yelkenci, PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz ve Genel Müdür Yardımcısı Hayati Öztürk, İstanbul’da düzenledikleri basın toplantısında, PETKİM ve plastik sektörü arasında işbirliği anlaşmasına imza attılar.
Anlaşma çerçevesinde, PETKİM tesisleri sektördeki 4 binin üzerindeki KOBİ’ye açılacak. Petkim uzmanlarınca sektöre yönelik eğitimler verilecek, plastik üreticilerinin önemli sorunlarından olan yangınlara karşı önceden önlem alınması sağlanacak. Anlaşma, Petkim laboratuarlarının test ve analizler için PAGEV ve PAGDER üyesi firmaya öncelikli olarak açılmasını da kapsıyor.
PETKİM Genel Müdürü Kenan Yavuz, ihraç ürünlerinin katma değer yaratma yeteneği olmadığını vurgulayarak, “Petrokimya, üretim için üretim yapabilme meselesidir. Özellikle petrolü ve doğalgazı olmayan ülkeler arasında petrole dayalı üretim prosesleri önemli hale geliyor. Hem petrolünüz, hem de petrole dayalı üretim prosesi yoksa ülkenin maliyeti iki katına çıkıyor. Sadece petrol ithal etmekle kalmıyorsunuz, plastik ürünleri ve özel kimyasalları yurtdışından ithal ederek ara malı olarak sanayinizde kullanarak üretim maliyetiniz artıyor” dedi. Yavuz, yaptıkları işbirliğinin Petkim’i rakipleri karşısında daha güçlü, daha rekabetçi hale getireceğini ve şirketin değerini artıracağını söyledi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

EKONOMİ DÜNYASI

SONRAKİ HABER

OYAK çimentodan umutsuz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...