11 Nisan 2007 00:00

Karayolları’nda mücadele kızışıyor

Yapı-Yol Sen’in çağrısıyla kamu emekçileri, yarın otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma, Tapu Sicil, Kadastro, İller Bankası, Bayındırlık müdürlükleri ve Karayolları işyerlerinde ise iş bırakma eylemi yapacak.

Paylaş

Yapı-Yol Sen’in çağrısıyla kamu emekçileri, yarın otoyol ve köprülerde iş yavaşlatma, Tapu Sicil, Kadastro, İller Bankası, Bayındırlık müdürlükleri ve Karayolları işyerlerinde ise iş bırakma eylemi yapacak. Daha önceki eylemlerin ardından hazırlanan yasa taslaklarının yasalaşmaması ve verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle yapılacak eylem sırasında emekçiler, “süresiz eylemi” de tartışacak.
14 Eylül 2006, 13 Aralık 2006 ve 14 Aralık 2006 tarihlerinde otoyol ve köprülerde yapılan iş yavaşlatma eylemlerinin ardından, yarın son bir yıl içinde 4. eylem yapılacak.
Trafiğin yoğun olduğu saatte
Eylem kapsamında Edirne’den Gaziantep’e kadar olan tüm otoyollarda ve Fatih Köprüsü’nde iş yavaşlatılacak. Başka İstanbul olmak üzere ulaşım hizmetlerinin aksaması beklenirken İstanbul’da ilk eylem saat 08.00’de Mahmutbey gişelerinde başlayacak. KESK Başkanı İsmail Hakkı Tombul ile Yapı-Yol Sen Başkanı Bedri Tekin, saat 12.00’de Çamlıca gişelerinde olacak. Fatih Köprüsü’nde iş yavaşlatma eylemi saat 14.00’te başlatılacak ve 15.00’te basın açıklaması yapılacak. İstanbul’da ve diğer illerde iş yavaşlatma eylemleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde başlatılacak.
Eylem nedeniyle ulaşım hizmetlerinin aksaması beklenirken bu eylem, bir günlük gerçekleştirilen son eylem olacak. Emekçilerin taleplerinin karşılanmaması durumunda, süresiz iş yavaşlatma eylemleri yapılacak.
İş bırakma
Tapu Sicil, Kadastro, İller Bankası, Bayındırlık müdürlükleri ve Karayolları’na ait işyerlerinde ise hizmet üretilmeyecek. İlk kez iş bırakma eyleminin yapılacağı Tapu Sicil müdürlüklerinde mahkeme müzekkereleri ve haciz işlemleri dışında bir işlem yapılmayacak. Yapı-Yol Sen’in çağrısıyla saat 11.00’de Çankaya Tapu Sicil müdürlükleri önünde basın açıklaması yapılarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na yürüyüş düzenlenecek ve saat 12.45’te Bakanlık önünde bir basın açıklaması daha yapılacak. Emekçiler İzmir, Adana, Diyarbakır, Samsun, Kocaeli, Bursa, Mersin, Adana ve Denizli başta olmak üzere birçok ilde alanlara çıkacak. Otoyollar, köprüler ve Tapu Sicil müdürlüklerinde vatandaşlara bildiriler dağıtılarak eylemin nedenleri anlatılacak ve destek istenecek.
‘Eylem alanı forum alanı’
Yapı-Yol Sen Başkanı Bedri Tekin gazetemize yaptığı açıklamada, ilk eylemlerin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanlığı çalışanlarına ek ödeme verilmesine ilişkin hazırlanan yasa taslağının Maliye Bakanlığı’nda, Tapu Kadastro çalışanlarına döner sermaye verilmesine ilişkin yasa tasarısının Meclis komisyonlarında, otoyol çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmesine ilişkin yasa teklifinin de Meclis’te bekletildiğini kaydetti. Yasal düzenlemelerin yaşama geçirilmesi ve taleplerin karşılanması için Bayındırlık ve Maliye Bakanlığı, Başbakanlık ve Meclis’te girişimlerde bulunduklarını kaydeden Tekin, taleplerinin karşılanmadığını belirtti. Tekin, “İşyerleri, taleplerin karşılanması konusunda ısrarcı. 12 Nisan eylemi çok etkili olacak. Eylem alanları aynı zamanda forum alanlarına dönüşecek” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
Türk İmar-Sen iş yavaşlattı

Türk İmar-Sen üyesi çalışanlar, insanca yaşamaya yetecek bir maaş ve sosyal haklarının iyileştirilmesi amacıyla dün Türkiye genelinde iş yavaşlatma eylemi yaptı. Ankara’da ayrıca Bayındırlık Bakanlığı önünde toplanan Türk İmar-Sen üyeleri, ağızlarına siyah bantlar bağlayarak hükümeti protesto ettiler. “Hükümet pembe tablolar çizerken, bize kara tablolar yansıyor” diyen çalışanlar, ellerindeki siyah mendilleri salladılar. Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, “Taahhütler, vaatler ve sözler tutulmamıştır. Hizmet kolumuz çalışanları açlık ve yoksulluk sınırı altındaki maaşlar ile yaşam kavgası vermektedir” dedi. Türkiye’nin dört bir yanında bu talepleriyle iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını söyleyen Alsancak, talepleri kabul edilmezse iş bırakma eylemleri yapacaklarını ifade etti. (Ankara/EVRENSEL)
Onur Bakır
ÖNCEKİ HABER

Mert Çorap’ta hukuksuzluk

SONRAKİ HABER

EKONOMİ DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...