11 Nisan 2007 00:00

Aslanoğlu köyüne silahlı baskın

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Aslanoğlu köyünde toprak ağası Nevaf Kahraman’a karşı mücadele eden köylülere baskılar sürüyor.

Paylaş

Diyarbakır’ın Bismil ilçesine bağlı Aslanoğlu köyünde toprak ağası Nevaf Kahraman’a karşı mücadele eden köylülere baskılar sürüyor. Nevaf Kahraman’nın adamları olduğu iddia edilen silahlı kişiler, Aslanoğlu köyünü yaylım ateşine tuttu. Saldırganlar, yaklaşık yarım saat köyü rastgele taradıktan sonra olay yerinden ayrıldı. Saldırıdan 40 dakika sonra köye ulaşan jandarma ekipleri, yerlerdeki boş kovanları toplayarak okul ve evlerdeki kurşun izlerini kameraya kaydetti.
Aslanoğlu köylülerinden Adem Tanrıkulu, geçtiğimiz günlerde yaklaşık 15 kişinin iki zırhlı araçla köylerine silahlı saldırıda bulunduğunu belirterek, “Köydeki 5 bin dönüm hazine arazisi nedeniyle mahkemelik olduğumuz Nevaf Kahraman’ın adamları yarım saat boyunca köyü taradılar. Kanas ve MG-3 marka ağır ve uzun menzilli silahlarla köyü taradıktan sonra ellerini kollarını sallayarak gittiler” diye konuştu.
12 Eylül 2005’te de Nevaf Kahraman’ın adamları ve korucularla birlikte köye silahlı baskın düzenlediğini, baskın sırasında 12 yaşındaki Mehmet Aktan’ın yaşamını yitirdiğini hatırlatan Tanrıkulu, “O dönem baskını gerçekleştirenlerden 7’si hakkında arama kararı çıkarılmasına rağmen şimdiye kadar kimse yargı önüne çıkarılmadı” dedi.
Öğrenciler okula gitmiyor
Köyde ilköğretim ve lisede okuyan 100 kadar öğrencinin ise tekrar saldırı olabileceği endişesiyle okula gitmediği bildirildi.
Köy çocuklarından Ali Öksün, köye yapılan son saldırı sırasında okul bahçesinde oyun oynadıklarını, silah seslerini duymalarıyla birlikte bazı arkadaşlarının evlerine, bir kısmının da okul tuvaletine sığınarak kurşunlara hedef olmaktan kurtulduğunu anlattı. Çok korktuğunu söyleyen Ali Öksün “Büyük silahlarla ateş ettiler. O günden beri okula gitmiyoruz” dedi.
Abdullah Kahraman adlı köylü ise 5 bin dönüm Hazine arazisi, köy merası ve harman yeri için dava açtıklarını söyledi. Kahraman, “Biz Hazine arazilerinin köylülere dağıtılmasını ve köyün ortak malı olan meramızı kullanmak istiyoruz. Mera kanununa göre bu alanda ekim yapılması yasak olmasına rağmen ağa Nevaf Kahraman mera alanını da sürdü. Onlar her türlü hukuksuzluğu yapıyorlar, köyü basıyorlar. Ama Kimse tutuklanmıyor” diye konuştu. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Mehmet Aslanoğlu
ÖNCEKİ HABER

‘Öcalan’ın sağlığıyla ilgili raporlar çelişiyor’

SONRAKİ HABER

Kürtçe ışıklı panoya bile soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...