11 Nisan 2007 00:00

Özdemir öldürüldü mü?

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 2 Nisan Pazartesi günü kayıplara karışan ve önceki gün Ceyhan Nehri’nde cesedi bulunan Hadi Özdemir (64), Ceyhan Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Paylaş

Adana’nın Ceyhan ilçesinde 2 Nisan Pazartesi günü kayıplara karışan ve önceki gün Ceyhan Nehri’nde cesedi bulunan Hadi Özdemir (64), Ceyhan Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Ailesi, adli tıp sonuçları açıklanmadan herhangi bir değerlendirmede bulunmak istemezken, görgü tanıkları, Özdemir’in boynunda ve ayağında kırıklar olduğunu söylediler.
Cesedi nehirden çıkaran kişiler arasında yer alan görgü tanıklarından Veysel Bahadır’ın, Hadi Özdemir’in vücudunda kırıklar olduğunu belirtmesi, “Özdemir, öldürüldükten sonra mı nehre atıldı?” sorusunu beraberinde getirdi.
Bahadır, olay anında yaşananları şöyle anlattı: “Cesedin bulunduğu gün Ceyhan Belediyesi önündeydim. Polis kalabalığını görünce meraktan olay yerine gittim. Nehirde akıntıya kapılarak sürüklenen cesedin daha önceden tanıdığım Hadi Özdemir’e ait olduğunu fark edince itfaiye ekiplerinin gelmesini beklemeden nehre atladım. Birkaç kişinin yardımı ile cesedi nehirden çıkardık. Ceset, Ceyhan Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan ilk incelemede, boyun ve ayağının kırık olduğu tespit edildi.”
Babasının kayboluş sürecini anlatan Deham Özdemir ise babasının 2 Nisan’da su faturalarını yatırmak için evden çıktığını hatırlatarak, gelişmeleri şöyle anlattı: “Babam faturayı yatırdıktan sonra saat 13.47’de kardeşlerimin çalıştığı mağazaya uğramış. Mağazada bir süre kalıp, kardeşlerimle çay içmiş. Mağazadan ayrılan babam, kız kardeşimin gittiği dershaneye uğrayarak, öğretmenlerle görüşmek istemiş. Ancak, öğretmeni göremeyince dershaneden ayrılmış ve o andan itibaren kendisini bir daha gören olmamış. Biz babamın gözaltında olduğunu düşünürken cesedini bulduk.”
Babasının kaybolduğu yerin Ceyhan’ın en işlek caddelerinden biri olduğunu anlatan Deham Özdemir, adli tıp raporu açıklanmadan, olay hakkında fazla yorum yapmak istemediğini söyledi.
Savcılığa başvuru
İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şube Başkanı Ethem Açıkalın, Özdemir ailesinin 3 Nisan Çarşamba günü derneklerine kayıp başvurusunda bulunduklarını hatırlatarak, olayın bir an önce aydınlığa kavuşturulmasını istedi.
Toprağa verildi
Öte yandan otopsi işlemleri bittikten sonra cesedi adli tıp morgundan alınan Hadi Özdemir’in cenazesi, DTP ilçe yöneticileri ile İHD’lilerin de katılımıyla Ceyhan Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. (Adana/EVRENSEL)
Gülsüm Mansur
ÖNCEKİ HABER

Hocama dokunma!

SONRAKİ HABER

bebekler ve müdürler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...