11 Nisan 2007 00:00

Van’da insanlık dramı

Van’da son iki haftadır mülteci dramı yaşanıyor. İran – Türkiye sınırını yürüyerek geçmek isteyen mültecilerden 7’si geçtiğimiz günlerde donarak yaşamını yitirirken, jandarma tarafından yakalanan mültecilerin sayısı ise 500’ü geçti.

Paylaş

Van’da son iki haftadır mülteci dramı yaşanıyor. İran – Türkiye sınırını yürüyerek geçmek isteyen mültecilerden 7’si geçtiğimiz günlerde donarak yaşamını yitirirken, jandarma tarafından yakalanan mültecilerin sayısı ise 500’ü geçti. Geçtiğimiz günlerde 220 mülteci bir akaryakıt tankerinin içinde yakalanırken, dün de bir kamyon kasasında adeta üst üste yığılı bir halde yolculuk yapan 50 mültecinin son durağı karakol oldu.
Alınan bilgiye göre, yaşı küçük bir sürücünün ehliyetsiz araç kullandığı yönünde ihbar alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 31 NS 476 plakalı kamyoneti takibe aldı. Polisi fark eden sürücü, kovalamacanın ardından kamyoneti çalışır vaziyette bırakarak kaçtı. Kamyonette yapılan aramada, kasa bölümüne saklanan ve kaçak yollardan Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edilen 38 Pakistanlı ile 12 Afganistanlı bulundu. (Van/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Velilerden okul müdürüne tepki

SONRAKİ HABER

Erol Zavar’a yaşam hakkı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...