12 Nisan 2007 00:00

Satışlar TCDD’nin tasfiyesinin habercisi

TCDD’nin Türkiye genelinde bulunan gayri menkulleri ESKİDJİ Müzayedecilik A.Ş. aracılığıyla peşin olarak satılacak.

Paylaş

TCDD’nin Türkiye genelinde bulunan gayri menkulleri ESKİDJİ Müzayedecilik A.Ş. aracılığıyla peşin olarak satılacak. Mülkiyeti TCDD ait 1, 2, 3, 4, 5, 6. ve 7. Bölge Müdürlüğü sınırları içindeki işletmecilik faaliyetleri kapsamı dışında kalan 306 adet taşınmazın satışları Ankara, Adana, İstanbul ve İzmir’de bugün yapılacak. Adana’da yapılacak satış Sürmeli Otel’de gerçekleşecek. BTS, Liman-İş, TMMOB ve CHP müzayede öncesinde yürütmenin durdurulması için dava açtı. TCDD Genel Müdürlüğü ise açılan davaların sonuçlarını beklemeden satışı gerçekleştirecek. BTS ise Adana Gar binası önünde bugün basın açıklaması yaparak tepkisini gösterecek.
TCDD’nin, Seyhan’da Kurtuluş Mahallesi’nde bir arsa ve Döşeme Mahallesi’nde bulunan eski istasyon, Pozantı ilçesinde 18 arsa, Mersin, Tarsus, Dörtyol ve Hatay’da bulunan toplam 90 arazisi satılacak.
Konuyla ilgili görüştüğümüz BTS Adana Şube Başkanı Tonguç Özkan gelişmelerin yönetmeliklere ve hukuka aykırı olduğu değerlendirmesini yaptı. Yapılan satışın aslında TCDD’nin tasviyesi anlamına da geldiğini dikkat çeken Özkan, halka arz adı altında şirketlere TCDD’nin gayri menkullerinin peşkeş çekildiğinin altını çizdi.
Kayseri Garı’nın satışının sendikanın açtığı davalarla durdurulduğu bilgisini veren Özkan, ihalelerin yapılacağı 4 yerde eylemlerle tepkilerini göstereceklerini kaydetti. (Adana/ EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

15 Nisanda telefonlar susacak

SONRAKİ HABER

Yabancıya toprak satışına iptal

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...