12 Nisan 2007 00:00

Dinçer: Oyuna gelmeyiz


Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi toplumun kutuplaştırılmak istendiğini belirterek, “tehlikenin farkındayız, oyuna gelmiyoruz” dedi.
14 Nisan’da yapılacak mitinge ilişkin yazılı bir açıklama yapan Dinçer, mitinge katılma ya da katılmama konusunda bir karar almadıklarını, üyelerini serbest bıraktıklarını belirterek, “Ama bizim, toplumu kendi iktidar kavgaları ekseninde kutuplaştırmak isteyenlerin oyunlarına alet edilecek bir tek üyemiz de yok” dedi. Dinçer, “12 Eylül’ün işkencehanelerinde öğretmenlerin, demokratların üzerinden silindir gibi geçen askeri cunta rejiminin bazı emekli komutanlarının bugün bizleri Türkiye’nin geleceği için alanlara davet etmelerinde hiçbir samimi yan görmüyoruz” dedi. Eğitim Sen Genel Başkanı Dinçer, bağımsızlığın ve cumhuriyetin tehlikede olduğunu doğrulayarak, bu tehlikenin, ülkeyi NATO’nun karakolu haline getirenler, ülke toprakları üzerinde kurulan Amerikan üslerinde Amerikan bayrağının dalgalanmasına izin verenler, ABD başkanına ‘bizim çocuklar başardı’ dedirtenler yüzünden olduğunun altını çizdi. Erdoğan’ı Siirt’ten milletvekili seçtirterek Başbakan olmasının önünü açanların, AKP’nin dört yıllık icraatlarında seslerini çıkartmayanların, şimdi bağımsızlıktan, cumhuriyetten söz etmelerini sorduklayan Dinçer, mitinge katılmamalarının AKP’yi destekledikleri anlamına gelmediğine de vurgu yaptı. Miting ve eylemlerinden örnekler vererek, AKP iktidarına karşı mücadele ettiklerinin altını çizen Dinçer, darbeci generallerin Eğitim Sen’in kapatılması için açtıkları davalara da atıfta bulunup, “bağımsızlık yanlısı olduğu fikrini pazarlayanların tutumlarını o zaman da gördüklerini” dile getirdi.
Malatya’da rektöre tepki
Malatya’da 31 kitle örgütü ile bazı muhtarlar da,14 Nisanda Ankara’da düzenlenecek mitinge katılımı artırmak amacıyla bazı fakültelerde ara sınavları ertelettiği belirtilen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

Evrensel'i Takip Et