12 Nisan 2007 00:00

Kollektif hayatı yaşamak

Evrimlerden geçerek insan olmak, insanca yaşamak için gerekli olan ana ihtiyaçların karşılanması ve saygı görmek özeti olan tüm tanımlamalar kollektif hayatı paylaşmakla olur.

Paylaş

Evrimlerden geçerek insan olmak, insanca yaşamak için gerekli olan ana ihtiyaçların karşılanması ve saygı görmek özeti olan tüm tanımlamalar kollektif hayatı paylaşmakla olur. Şayet tekeller ve yerli işbirlikçileri kendi kurdukları sömürü dayanışması dışında başka bir şey düşünmüyorlarsa ki öyle; o zaman bizler de önce kendi sosyal ve ekonomik taleplerimiz için kollektif hayatı nasıl paylaşmamız gerekiyorsa öyle yapmalıyız. Emek cephesini, emeğin cephesini kollektif anlamda oluşturmalıyız.
Bu nedenledir ki Akyıl işçileri, Mersin Serbest Bölge işçileri, Tuzla tersane işçileri vb. başarılı örneklerin olduğu kollektif hayatı ve emeğin cephesinden paylaşma ve dayanışmayı güçlendirmek gereklidir. Yasaları çıkartanlar güçlülerdir. Yasaları kendi çıkarları doğrultusunda çıkartırlar ve yaşamı bize ellerinde bulundurdukları yazılı ve görsel araçlarıyla kendi sorun ve emellerini, bizim sorunlarımız ve sanki bizim taleplerimiz gibi göstererek bizleri yozlaştırmaya, kendi taleplerimizden uzaklaştırarak birleşmemize de engel olmaya çalışmaktadırlar.
Unutmayalım ki güçlülere güç katan bizleriz. Emeğimizi, alın terimizi sömürmekle kalmayıp bizleri gelecek yıllar adına borçlandırdılar. Kendi kârlarına kâr katmak için, bizim fabrikalarımızı, arazilerimizi, ormanlarımızı, limanlarımızı özelleştirme uğruna yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çekilirken, birilerimiz işinden aşından oldu.
Tüm bunlar karşısında susmadık, yalnız da değildik, ama bu yeterli olmadı. İletişimsizlik ve bilgisizlik vardı. Direncimiz, mücadelelerimiz ve geçmişimiz her geçen gün gücümüze güç katıyordu. İşte bu aşamada bu güç bize HAYAT verdi. HAYAT daha da canlanmalı, birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için, daha güçlü olmak için, emekçi-emek-Hayat veya Hayat-emek-emekçi can vermeliyiz HAYATA.
HAYAT bir yıldız kadar parlak. HAYAT bir yaşam kadar güzel. HAYAT aşk, HAYAT barış, HAYAT huzur. HAYAT hepinizin-hepimizin olsun
Hasan Kaya/Büro Emekçileri
Sendikası İşyeri Temsilcisi (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

SANSÜRE HAYIR!

SONRAKİ HABER

Kale Kilit askeri kamp mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...