13 Nisan 2007 00:00

Tuzla’da yıkım gerginliği

Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde, 5 binanın yıkımı sırasında gergin anlar yaşandı. Konaşlı mevkiindeki 5 binanın yıkımı için jandarma, sabah erken saatlerden itibaren yoğun önlemler aldı.

Paylaş

Tuzla’nın Aydınlı Mahallesi’nde, 5 binanın yıkımı sırasında gergin anlar yaşandı. Konaşlı mevkiindeki 5 binanın yıkımı için jandarma, sabah erken saatlerden itibaren yoğun önlemler aldı. Tuzla Belediyesi yıkım ekipleri de iş makineleriyle geldikleri mahallede yıkıma başladılar. Ancak, yıkılacak binaların sahipleri ile bu kişilere destek amacıyla toplanan mahalle sakinleri, yıkımı engellemek istediler.
Mahalle sakinleri ile jandarma arasında zaman zaman arbede yaşanırken bu arada yıkım da başladı. İki binanın yıkımı gerçekleştirilirken bir binanın sahibi; eşi, çocuğu ve bir yakınını yanına alarak intihar girişiminde bulundu. Mahalleliler de, sık sık slogan atarak yıkımları protesto etti. Protestoların artması üzerine yıkıma ara verildi.
Belediyeye alınmadılar
Yıkım kararının ardında TOKİ’nin bulunduğunu söyleyen mahalle sakinleri, 15 kişilik bir komisyon oluşturdu. Yıkımların durdurulması ve yıkılan 2 binanın bedelinin karşılanması talebiyle Tuzla Belediyesi’ne giden komisyon üyeleri, özel güvenlikçiler ve belediye memurları tarafından dışarı çıkartıldılar.
Belediyeye tepki gösteren komisyon üyeleri, şu açıklamalarda bulundular:
Yılmaz Çalgın: AKP’nin mahalle temsilcisiyim. Bu belediye başkanını seçtirmek için canla başla çalıştım ama belediyede tüm kapılar bugün yüzümüze kapatıldı. Sizlerde gördünüz, bütün AKP üye kartlarımı attım.
Mirza İnan: Belediye yönetimine yakın bir kişinin mahallenin ortasında tersane açmasına izin veriyorlar. Dumankaya konutları için her türlü kolaylığı sağlıyorlar. Sıra bizlere gelince evlerimizi başımıza yıkıyorlar.
Satılmış Akman: 6 senedir Konaşlı’da oturuyorum. Belediye görevlileri önce gelip evimi mühürlediler, şimdi de yıktılar.
Yaşar Kara: Belediye önce evimi yapmama izin verdi. Hatta 1650 YTL para aldılar. Şimdi de gelip yıktılar.
Kocaeli’ne bağlı Derince’de ise Dubleks Evleri sakinleri, tapularının verilmesi talebiyle eylem yaptılar. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Alevler arasında yiten iki çığlık...

SONRAKİ HABER

karmaşık sosyal yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...