13 Nisan 2007 00:00

Alevler arasında yiten iki çığlık...

Sultanbeyli’de iki katlı bir evde çıkan yangında iki çocuk öldü.Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kale Caddesi 148 numaradaki iki katlı evin ikinci katında saat 10.30 sıralarında yangın çıktı.

Paylaş

Sultanbeyli’de iki katlı bir evde çıkan yangında iki çocuk öldü.
Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kale Caddesi 148 numaradaki iki katlı evin ikinci katında saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Anne Kezban Kaçmazoğlu’nun ekmek almak için 3 çocuğunu evde bırakarak bakkala gittiği sırada çıkan yangına ilk olarak çevre sakinleri müdahale etti. Mahalle sakinleri evde bulunan 12 yaşındaki Kübra’yı kurtararak dışarı çıkardılar. Ancak, alevlerin arasında kalan 2 yaşındaki Aslıhan ile 5 yaşındaki Emirhan’a ulaşamadılar.
Sultanbeyli itfaiyesinin yangına müdahale ederek söndürmesinin ardından eve giren ekipler, iki kardeşin cesetlerine ulaştılar.
Olay yerine gelen cumhuriyet savcısı, inceleme sırasında yerde bir çakmak bulduklarını, muhtemelen yangının çocukların çakmakla oynarken perdenin tutuşması sonucu başladığını bildirdi.
Bu arada, eve dönen ve olayı öğrenen anne Kezban Kaçmazoğlu, sinir krizleri geçirdi. Kezban Kaçmazoğlu, çocuklarının zarar göreceğine ilişkin bir rüya gördüğünü anlatarak, ‘’Ekmek almak için gitmiştim. Böyle olacağını nasıl bilebilirdim?’’ şeklinde konuştu.
Öte yandan, Kaçmazoğlu ailesinin 13 yaşındaki Muhammet ile 6 yaşındaki Cengiz adlı diğer çocuklarının yangın sırasında oyun oynamak için dışarıda oldukları, TIR sürücüsü olan baba Ömer Kaçmazoğlu’nun ise şehir dışında görevde bulunduğu öğrenildi.
Kuyuda boğuldu
Konya’nın Kulu ilçesinde kuyuya düşen çocuk öldü.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Kozanlı beldesinde annesiyle birlikte komşularına gezmeye giden Alperen Döne (4), arkadaşlarıyla oyun oynarken bahçedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine komşusu Recep Kavak tarafından kuyudan çıkartılan küçük çocuğun öldüğü tespit edildi. 8 metre derinliğindeki kuyuda 2 metre seviyesinde su bulunduğu öğrenildi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’nin eğitimde kadrolaşması 25 bini buldu

SONRAKİ HABER

Tuzla’da yıkım gerginliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa