13 Nisan 2007 00:00

İnsan hakları savunucuları Beşiktaş Adliyesi’nde olacak

Atılım gazetesi, Özgür Radyo, Sanat ve Hayat dergisi, BEKSAV, Dayanışma gazetesi, Sosyalist Gençlik Derneği ve Emekçi Kadınlar Derneği’ne yapılan baskınlarda tutuklananlar, bugün hakim karşısına çıkartılacak.

Paylaş

Atılım gazetesi, Özgür Radyo, Sanat ve Hayat dergisi, BEKSAV, Dayanışma gazetesi, Sosyalist Gençlik Derneği ve Emekçi Kadınlar Derneği’ne yapılan baskınlarda tutuklananlar, bugün hakim karşısına çıkartılacak. Beşiktaş Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmayı, Avrupa’dan gelen çok sayıda insan hakları savunucusu, hukukçu, kurum temsilcisi ve siyasetçinin de takip etmesi bekleniyor.
Üyeleri ve çalışanları tutuklanan kurumlar ve medya kuruluşları tarafından yapılan açıklamalarda, Beşiktaş Adliyesi’ndeki duruşmaya katılım çağrısında bulunuldu.
Duruşmayı izlemeye gelen yabancı delegasyon da TMMOB lokalinde bir basın toplantısı düzenleyerek adil bir yargılama yapılması çağrısında bulundu.
10-21 Eylül tarihleri arasında 7 ilde “Gaye” adı verilen operasyonlar yapılmıştı. Bu operasyonlarda 200’ü aşkın kişi gözaltına alınmış ve 60’ı tutuklanmıştı. Bugün Beşiktaş Adliyesi’nde görülecek olan duruşmaya, operasyonun İstanbul ayağında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 16 kişinin katılması bekleniyor. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Sendikalara sesleniyorum

SONRAKİ HABER

Hasankeyf için eylemler başlayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...