13 Nisan 2007 00:00

Budak’ın tutuklanması kınandı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kitle örgütleri tarafından yapılan açıklamada, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanması kınadı.

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kitle örgütleri tarafından yapılan açıklamada, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak'ın tutuklanması kınadı.
Cizre Belediyesi önünde yapılan basın açıklamasına, Tüm Bel-Sen Cizre Temsilcisi Metin Fındık, Genel-İş Cizre Temsilcisi M.Sait Gelişkan, Mem û Zîn Kültür Merkezi yöneticisi Fecriye Benek, DTP Şırnak İl Başkanı İzzet Belge, Silopi Belediye Başkanı Muhsun Kunur, İdil Belediye Başkanı Resul Sadak, DTP Cizre İlçe Başkanı İbrahim Erkul ve yönetim üyeleri, Cizre Belediye Başkanvekili ve belediye çalışanları katıldı.
Burada konuşan Tüm Bel-Sen Cizre Temsilcisi Metin Fındık, son zamanlarda kamuoyuna yansıyan gelişmeler ve tartışmalardan yola çıkarak, kaygılarını kamuoyu ve basınla paylaşmak istediklerini söyledi. Kürt sorunu söz konusu olunca 'herkesin vatanseverlik yarışına girdiğini' ifade eden Fındık, Türkiye'nin artık demokratik bir ülke olduğunu söylemenin çok güç olduğunu dile getirdi.
Cezaevlerinin 12 Eylül 1980 askeri darbesinden bu yana en yüksek doluluk oranına ulaştığına dikkat çeken Fındık, şunları dile getirdi: "Sadece Cizre'de 1 Mart'tan bu yana 300 kişi gözaltına alındı 44 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Neden? Çünkü yargı kurumları, hakimleri ve savcıları hizaya getirmek için bombalayan generalleri yargılamak yerine, darbe girişimi yapan generallerden hesap sormak yerine, ölme ve öldürme yeminleri ettiren generallere dava açmak yerine, barışı savunanlara, demokrasiyi savunanlara dava açıyor ve cezaevlerine gönderiyor. Kimi yargı kurumları bir nezaket ifadesi olan 'sayın' kelimesinin kullanılmasını bile suç sayıyor."
Budak'ın Newroz kutlamaları esnasında yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek, 2 Nisan günü tutuklandığını hatırlatan Fındık, "Delilleri karartma gibi bir imkanı bulunmayan, adresi beli olan belediye başkanının tutuklanması, binlerce insanın iradesinin tutsak edilmesinden başka bir şey değil" dedi. (Cizre/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Operasyon kararı istedi

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin ilk Kürtçe tarım programı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...