13 Nisan 2007 00:00

Ortak kutlama çağrısı

Türk-İş Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı 1 Mayıs’ı İzmir’de tüm emek örgütleri ile ortak kutlamak istediklerini söyledi.

Paylaş

Türk-İş Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı 1 Mayıs’ı İzmir’de tüm emek örgütleri ile ortak kutlamak istediklerini söyledi.
Türk-İş İzmir şube başkanları toplantısı öncesi açıklama yapan Mustafa Kundakçı ülkenin ve işçi sınıfının yaşadığı güncel sorunlar hakkında görüşlerini açıkladı. İşsizlik fonuna ilişkin sermaye kesiminin planlarına dikkat çeken Kundakçı, fonun istismarına izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Hükümetin uyguladığı politikalarla Türkiye’nin sağlıklı bir gelecek oluşturmasının mümkün olmadığını dile getiren Kundakçı, “Özellikle kıdem tazminatı hakkımıza el uzatılması, bu hakkımızın kaldırılması ya da daraltılması yönündeki taleplerin gündeme gelmesi, çalışanları genel greve çağırmaktır” diye konuştu.
Kundakçı TİS görüşmelerine de dikkat çekerek, IMF’nin kamuda çalışan işçilere yönelik düşük ücret politikalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.
1 Mayıs kutlamalarına da değinen Kundakçı, kendilerinin dışındaki emek örgütlerinin genel merkezleri ile yapılan 1 Mayıs’ı ortak kutlama çabasının sonuçsuz kaldığını belirterek, “Ama İzmir’in 1 Mayıs’ı tüm emek örgütlerinin ortak katılımı ile ortak kutlaması bir gelenek haline gelmiştir. Bu yıl da İzmir’deki tüm emek örgütlerine ortak kutlama yönünde çağrıda bulunacağız. Bu yönde bazı örgütlerle görüşmelerimiz de oldu” diye konuştu. Kundakçı, İzmir’deki 1 Mayıs’ın nerede kutlanacağına ilişkin soruya da, “Buna şube başkanları ile yapacağımız toplantı sonucunda karar vereceğiz” derken, valilik tarafından geçtiğimiz yıllarda çıkan olayları gerekçe göstererek Gündoğdu Meydanı’nın verilmemesi gibi bir tavrı ise kabul etmeyeceklerini kaydetti. Kundakçı, “Olan olayların sorumlusu işçiler değildir. Gündoğdu Meydanı bazı etkinliklere açık işçilere kapalı gibi bir anlayışı kabul etmemiz mümkün değil” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEK

SONRAKİ HABER

Talepler gerçekleşmezse uzun süreli eylemler yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...