13 Nisan 2007 00:00

Demirel ailesiyle TMSF savaşı

Demirel Ailesi ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında yaşanan hukuk savaşı sürüyor. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, her fırsatta Demirel Grubu’nu anlaşmaya davet ederken, gözler Danıştay 12’nci Daire’nin nihai kararına çevrildi.

Paylaş

Demirel Ailesi ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) arasında yaşanan hukuk savaşı sürüyor. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, her fırsatta Demirel Grubu’nu anlaşmaya davet ederken, gözler Danıştay 12’nci Daire’nin nihai kararına çevrildi. Hakim ortakların varlıklarının satışına ilişkin yürütmeyi durdurma kararını iptal ettirerek bir adım öne geçen TMSF’nin şirket yönetiminde kalıp kalmayacağı Danıştay’ın kararıyla netleşecek.
Danıştay 12’nci Daire’nin, Demirel Ailesi’nin, Fon tarafından el konulan şirketleri ve mülklerine ilişkin kararını iki hafta içinde taraflara bildirmesi bekleniyor. Mahkeme kararının TMSF lehine olması durumunda, Fon Göltaş Çimento’nun yönetiminde kalmaya devam edecek. Daha önce de Şevket Demirel, Fon tarafından el konulan şirketleri ve mülkleri için dava açmış, 13’üncü Daire, TMSF işlemleri için yürütmenin durdurulmasına karar vermişti. Ardından da, TMSF, Göltaş Çimento ile ilgili 2’nci İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmenin durdurulması kararı için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Fon’un iptal başvurusu kabul edildi.
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk ise bir televizyon programında yaptığı açıklamada, Göltaş Çimento’yu hakim ortaklar adına yönettiklerini belirterek, “Bu konuya ilişkin mahkeme kararının yakında çıkmasını bekliyoruz. Farklı çıkarsa durum değişir. Bu konuda bir planımız yok. Küçük ortaklar bu durumdan memnun. Ciro ve kar artıyor” demişti. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Asgari ücret üç ayda eridi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa