13 Nisan 2007 00:00

Liman ve demiryolları mülklerinin satışına karşı eylem

TCDD’nin taşınmazlarının satışı için ESKİDJİ firması tarafından yapılacak olan müzayedeye karşı çıkan BTS ve Liman-İş üyeleri, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde basın açıklaması düzenledi.

Paylaş

TCDD’nin taşınmazlarının satışı için ESKİDJİ firması tarafından yapılacak olan müzayedeye karşı çıkan BTS ve Liman-İş üyeleri, Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde basın açıklaması düzenledi. İstanbul’da Haydarpaşa Garı önünde bir araya gelen BTS ve Liman-İş üyeleri, sık sık “Demiryolları halkındır satılamaz” ve “Yaşasın sendikal mücadelemiz” sloganları attı. Satışı planlanan Haydarpaşa Limanı’nda örgütlü olan Liman-İş İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Akpınar, yaptığı konuşmada büyük bedeller ödeyerek kazanılan bağımsızlığın simgeleri olan kurumların tek tek yok edildiğini belirtti. “Limanların ve demiryollarının yok edilmesine karşı canımızla, kanımızla mücadele edeceğiz” diyen Akpınar, eylemlerinin süreceğini ifade etti. BTS 1 No’lu Şube Başkanı Hasan Bektaş, hukuka ve Anayasa’ya aykırı olan satış için yapılacak müzayedenin iptal edilmesini istedi. Bektaş, kurumlarını korumak için her türlü mücadeleyi vereceklerini ifade etti.
Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) üyeleri TCDD’ye ait 204 parça gayrimenkulün TCDD’nin açtığı ihale kapsamında ESKİDJİ firması tarafından müzayedeyle satışa çıkarılmasını protesto ettiler.
Ankara’da müzayedenin yapıldığı Sürmeli Otel önünde bir araya gelen BTS Ankara Şubesi üyeleri, “Emekçiler burada vurguncular içerde” ve “Yağmaya, talana, yolsuzluğa hayır” sloganlarını attılar. Burada açıklama yapan Şube Başkanı Mustafa Yıldırım, BTS ve Liman-İş’in itirazlarıyla ihalenin daha önce yapılması planlanan ihalenin yürütmesinin durdurulduğunu hatırhatırlattı. Buna rağmen yeni bir düzenleme ile ihalenin yeniden açıldığını kaydeden Yıldırım, “Yapılan duyuruda 204 parça taşınmazın hiçbiri için muhammen bedel belirlenmemiştir. Bu durum kamu yararına aykırıdır” dedi. Bu ihalenin iptali için de dava açtıklarını ifade eden Yıldırım, TCDD’de bünyesinde yürütülen özelleştirme girişimlerine karşı mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi.
Emekçiler Adana’da Gar önünde de yaptıkları açıklama ile ihalenin iptal edilmesini istediler. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Mortgage’de ‘vergi istisnası’ geliyor

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRCE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa