13 Nisan 2007 00:00

Castro ABD’ye sert çıktı

Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, başta Küba olmak üzere birçok Latin Amerika ülkelerinde kanlı saldırıları imza atmış olan Küba asıllı Amerikan ajanı Luis Posada Carilles’in serbest bırakılması kararına sert çıktı.

Paylaş

Küba Devlet Başkanı Fidel Castro, başta Küba olmak üzere birçok Latin Amerika ülkelerinde kanlı saldırıları imza atmış olan Küba asıllı Amerikan ajanı Luis Posada Carilles’in serbest bırakılması kararına sert çıktı. ABD hükümetini bir “canavar”ı serbest bırakmayı planlamakla suçlayan Castro’nun Küba Dışişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan mektubunda, ABD’li yargıç Kathleen Cardone’nin, Posada’nın kefaletle serbest bırakılması kararını geri çevirmeyi reddetmesini de “zalimce” diye nitelendirdi.
Bu arada Carilles’in salıverilmesi kararı, ABD destekli teröristin saldırılarında yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından protesto edildi.
Yargıç Cardone, Posada’nın 250 bin dolar karşılığında salıverileceğini açıklamıştı. Posada, saldırılardan değil, “göçmenlik yetkililerine yalan söylemek”ten yargılanıyordu.
Posada, ‘76 yılında 73 kişinin hayatını kaybettiği Küba Havayolları’na ait bir yolcu uçağının bombalanması suçlamasıyla aranıyordu. Ancak, ABD, Posada’yı Miami’de yakalamış ve Küba’nın, teröristin iade edilmesi taleplerini de geri çevirmişti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Muhalefet liderine ‘cinayet’ suçlaması

SONRAKİ HABER

Irak Meclisi’nde patlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa