13 Nisan 2007 00:00

Yaşlılar aşk değil yoldaş arıyor

Yaş ilerledikçe eş arayışına yönelenler, artan yalnızlık ve güven duygusu eksikliğini, gönlün yol göstericiliğinde değil, gelecek kaygısıyla hareket ederek gidermeye çalışıyor.

Paylaş

Yaş ilerledikçe eş arayışına yönelenler, artan yalnızlık ve güven duygusu eksikliğini, gönlün yol göstericiliğinde değil, gelecek kaygısıyla hareket ederek gidermeye çalışıyor. Hayat arkadaşlarını kaybeden ve ilerleyen yaşlarında yalnızlık duygusu yaşayanlar, “eş bulma vaadiyle” çeşitli dolandırıcılık olaylarına maruz kalsalar da hayatlarını kendilerine “can yoldaşlığı” yapacak biriyle sürdürmek istiyor.
Başkent Üniversitesi Adana Hastanesi doktorlarından Psikiyatr İbrahim Bilgen, yaş ilerledikçe ölüm kaygısının daha fazla ortaya çıktığını belirterek, yaşlılarda güven duygusunun azaldığını, bunun yanı sıra, tıpkı çocuklardaki gibi ilgiye daha fazla ihtiyaç duyduklarını söyledi. Adana Huzurevi Müdürü Nurdan Kama da kadınlara nazaran yalnız kalan erkeklerin daha çok evliliği düşündüğünü belirterek, bunun nedeninin ise erkeklerin tek başlarına yaşamlarını sürdürmekte zorlanmaları olduğunu düşündüğünü belirtti. (Adana/AA)
ÖNCEKİ HABER

LİMAN ARKASI

SONRAKİ HABER

Leylek bu sene erkenci

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...