13 Nisan 2007 00:00

Beşiktaş savunmasıyla...

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 1-0 yenen Beşiktaş, son dönemde maçlarını adeta savunmasıyla kazanıyor.

Paylaş

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 1-0 yenen Beşiktaş, son dönemde maçlarını adeta savunmasıyla kazanıyor.
Geçen sezon F.Bahçe’yi finalde yenerek kupayı müzesine götüren siyah-beyazlı ekip bu kez yarı finalde eşleştiği rakibi karşısında tek farklı galip gelerek, Kadıköy’de yapılacak ikinci maç öncesi avantaj elde etti.
İki takım arasındaki rövanş maçı 26 Nisan Perşembe günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda yapılacak ve finalist belli olacak.
Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda şampiyonluk mücadelesini sürdüren Beşiktaş, lig ve kupada yaptığı son 6 resmi maçı da kazandı. Siyah-beyazlılar, bu maçlarda toplamda 8 gol atarken, kalesinde ise sadece tek gol gördü.
Resmi maçlarda kalesinde son golü, ligin 23. haftasında, 3 Mart’ta Galatasaray karşılaşmasında Emre Aşık’tan yiyen siyah-beyazlılar, bu maçın sonrasında ligde Ankaragücü, K.Erciyesspor, Gençlerbirliği ve Ç.Rizespor maçlarının ardından son olarak da Türkiye Kupası’nda Fenerbahçe’ye karşı gol yemeden karşılaşmayı tamamladı.
Goller Bobo’dan
Beşiktaş’ın Süper Lig ve Türkiye Kupası’ndaki mücadelesine Brezilyalı futbolcusu Bobo, attığı gollerle büyük katkı yapıyor. Bobo, Beşiktaş’ın bu sezon lig ve kupada en golcü futbolcusu olarak dikkat çekiyor.
Beşiktaş’ın geçen sezonun devre arasında Brezilya’nın Corinthians Kulübü’nden kiralık olarak renklerine kattığı, bu sezon başında da bonservisini alarak, 2010 yılına dek sözleşmesini uzattığı 22 yaşında ve 1.86 metre boyundaki Bobo, siyah-beyazlı takımın en önemli gol kozu oldu.
Attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra sergilediği oyunla da Beşiktaş taraftarının sevgilisi haline gelen Bobo, siyah-beyazlı forma altında resmi maçlarda toplam gol sayısını 27’ye çıkardı.
Yarım sezon oynadığı 2005-2006 sezonunda Süper Lig’de 5, Türkiye Kupası’nda da 4 kez rakip fileleri havalandıran Bobo, bu sezon ise şimdiye dek ligde 10, kupada ise 6 golle takımının en golcü ismi olurken, UEFA Kupası’nda da 2 kez gol sevinci yaşadı.
Derbileri boş geçmiyor
Bobo, bu sezon derbi maçlarda attığı gollerle de dikkat çekiyor. Brezilyalı futbolcu, bu sezon lig ve kupada siyah-beyazlı takımın ezeli rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor filelerini havalandırmayı bildi. Süper Lig’de siyah-beyazlı takımın her 2 maçı da 3-2 yitirdiği Trabzonspor maçlarında birer kez bordo-mavili fileleri havalandıran Bobo, Beşiktaş’ın 2-1 kazandığı ligdeki Galatasaray maçında sarı-kırmızılı takıma 1 gol kaydetti. Bobo son olarak, kupa maçında Fenerbahçe’ye attığı golle takımını galibiyete taşıdı.
Ameliyattan 22 gün sonra sahada
17 Mart’ta sol diz dış yan bağlarındaki parçalı menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat olan Bobo, 7 Nisan’da Ç.Rizespor ile yapılan lig maçının ikinci yarısında, yani operasyon tarihinden tam 22 gün sonra oyuna dahil oldu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

28. hafta Ankara’da açılıyor

SONRAKİ HABER

LİMAN ARKASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...