13 Nisan 2007 00:00
Sezerin reytingi arttı!
Medya Takip Merkezinin Medyada Mart ayı gündemi araştırması belli oldu. Siyasetçiler sıralamasında Başbakan Tayyip Erdoğandan sonra gelen ismin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olması, Dışişleri Bakanı Abdullah Güle ilginin azalması dikkat çekti.
1700ü aşkın gazete, dergi, televizyon kanalı ve haber sitesi incelenerek yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, haber alanında, Cumhurbaşkanlığı tartışmaları, köprü ve otoyolların özelleştirilmesi, Kadir Hasın ölümü, Telsimin Vodafonea dönüşmesi ve tecavüz iddialarıyla suçlanan İbrahim Tatlısesin açıklamaları Mart ayına damgasını vuran gelişmeler oldu. Irak ve AB, en çok ele alınan konulardı.
Daha az Irak, daha çok AB
Iraka medya ilgisi, aslında azalmıştı. Avrupa Birliği haberleri ise ciddi bir artış gösterdi. Küresel ısınma, gündemdeki yerini korudu. Atatürke hakaret eden bir video görüntüsünün YouTubeda yayınlanmasının ardından Türkiyenin, ünlü video paylaşım sitesi YouTubea erişimi durdurması, medyada geniş yankı buldu. Yasak olayı da dünya medyasının gündemindeydi.
Cumhurbaşkanlığı adaylık haberleri, gazetelerin manşetlerinden düşmedi, konuyla ilgili ayda toplam 2 bin 239 haber yapıldı.
DTPnin çok haberi yapıldı
En çok haber yapılan partilerde DTPnin sıralamadaki yerinin değişmesi dikkat çekti. Sırasıyla AKP, CHP, DYPnin ardından Demokratik Toplum Partisi haberleri geldi. En çok haber yapılan siyasetçiler ise sırasıyla Tayyip Erdoğan, Ahmet Necdet Sezer, Deniz Baykal, Abdullah Gül, Bülent Arınç oldu. Cumhurbaşkanı Sezer, görev hayatı boyunca medyadan gördüğü en fazla ilgiyi Mart ayında görmüş oldu. Abdullah Gül haberlerinde düşüş, Bülent Arınç haberlerinde artış oldu.
Magazinde İbrahim Tatlıses geçen ay Hülya Avşardan aldığı liderliği korudu. Dikkat çeken bir yükseliş de, Buzda Dans yarışmasını kazanan Zeynep Tokuşun medyatik ünlüler arasında 10unculuğu kapması oldu.
Sporda kulüplerde Fenerbahçe, spor adamlarında Eric Gerets en medyatik oldular. (MEDYA SERVİSİ)
Evrensel'i Takip Et