14 Nisan 2007 00:00

Aydınlığa çıkmak için karanlığı kazıyorlar

“Genç madenci geleceğine sahip çıkıyor” şiarıyla toplanan Maden Mühendisleri Odası 1’inci Öğrenci Üye Kurultayı’nda, geleceğin maden mühendisleri “Aydınlığa çıkmak için karanlığı kazıyoruz” dediler.

Paylaş

“Genç madenci geleceğine sahip çıkıyor” şiarıyla toplanan Maden Mühendisleri Odası 1’inci Öğrenci Üye Kurultayı’nda, geleceğin maden mühendisleri “Aydınlığa çıkmak için karanlığı kazıyoruz” dediler.
Türk-İş Konferans Salonu’nda yapılan kurultaya, çeşitli illerden maden mühendisliği öğrencileri katıldı. Maden Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Torun kurultayın açılışında yaptığı konuşmada, 1980 darbesiyle birlikte uygulamaya konulan politikalarla gençliğin adeta uyuşturulduğunu, ülke sorunları ve üretimden uzaklaştırıldığını kaydetti. Gençliğe milliyetçilik, tarikatçılık ve mafyalaşmanın dayatıldığını belirten Torun, Kurtlar Vadisi’nin sahte kahramanlarının idol olarak gösterildiğini ifade etti.
Torun, “Oysa bu ülkede bağımsızlık ve özgürlük için canını veren Deniz’ler, Mahir’ler, İbo’lar ve onlar gibi birçok gerçek halk kahramanları yaşamış ve onların düşünceleri, dün olduğu gibi bugün de geçerliliğini korumaktadır” dedi.
Süleyman Demirel’in “ODTܒlü öğrenciler nerede” sorusuna dikkat çeken Torun, “Oysa sordukları kişiler, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de beyaz atlara bindirilerek gönderildiler ama onları gönderenler şunu unuttular: Onların mücadeleleri milyonların yüreğinde filizlenmekte ve çığ gibi büyüyerek gençliğe ışık tutmaktadır” diye konuştu.
Uzun süredir TMMOB gündeminde yer alan “yetkin, yetkili, uzman mühendislik” tartışmaları, bu kurultaya da yansıdı.
Mehmet Torun konuşmasında, uzman mühendislik çalışmalarını desteklerken bu konuya ilişkin tartışmaların eğitimde yaşanan sorunları gizlememesi gerektiğini de vurguladı. Torun, “Öğrencilerin özerk-demokratik üniversite, staj, yurt, harç, laboratuvar, eğitimin kalitesi ve benzeri sorunları çözülmeden diğer sorunlara çözüm bulunması olanaksızdır” dedi. TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ise yine bu tartışmalarda eleştirel bir tutum takınanları “bir kısım çevreler” olarak nitelendirerek TMMOB ve bağlı odaların yürüttüğü “uzmanlık ve belgelendirme” çalışmalarının, ülke ve meslek yararına olduğunu savundu. Siyasal ve sosyal ortamın gerici güçler tarafından zehirlendiğine de dikkat çeken Soğancı, bu güçlere izin vermeyeceklerini vurguladı. İki gün sürecek kurultay, öğrenci sunumlarıyla devam etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Su birikintisine düşen çocuk öldü

SONRAKİ HABER

‘Benim hâlâ umudum var’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...