14 Nisan 2007 00:00

Gündem’den Büyükanıt’a tepki

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, “Biliyorsunuz PKK’nın bir gazetesi var, Gündem. Onun elemanı gelip burada bize katılsa olur mu? Onlar PKK’lı” sözlerine, Gündem gazetesinden tepki geldi.

Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, “Biliyorsunuz PKK’nın bir gazetesi var, Gündem. Onun elemanı gelip burada bize katılsa olur mu? Onlar PKK’lı” sözlerine, Gündem gazetesinden tepki geldi. Gündem Gazetesi Haber Müdürü Nurettin Fırat, “Gazetemizin hangi zihniyet tarafından susturulmak istendiği, Büyükanıt’ın konuşmasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.
Büyükanıt’ın sözleri
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt önceki gün Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda düzenlediği basın toplantısında, sınır ötesi operasyon, Cumhurbaşkanlığı seçimi, andıç meselesi ve darbe günlüğü gibi önemli konuların yanı sıra basını hedef alan açıklamalarda bulundu. Yayın hayatına başladığı 17 Ocak 2007’den beri sürekli sansür ve baskılarla karşılaşan Gündem gazetesini açık hedef gösteren Büyükanıt, “Biliyorsunuz PKK’nın bir gazetesi var, Gündem. Onun elemanı gelip burada bize katılsa olur mu? Onlar PKK’lı” şeklinde konuştu.
‘Hedef gösterildik’
Büyükanıt’ın sözlerine tepki gösteren Gündem Gazetesi Haber Müdürü Nurettin Fırat, son bir ay içinde Gündem, Yaşamda Gündem, Güncel, Azadiya Welat gazetelerinin kapatılmasının Büyükanıt’ın çizdiği siyasi atmosferin dışında değerlendirilemeyeceğini söyledi.
DİHA’ya konuşan Fırat, şunları söyledi: “Gazetemiz yayınına başladığı günden itibaren demokrasi ve insan hakları karşıtlarını rahatsız etmiştir. Bu durumda bizim Genelkurmay’a akreditasyon başvurusunda bulunmamızın anlamı yoktu. Zaten kendileri de tutumlarını ortaya koyuyorlar. Bugün Türkiye’de oldukça önemli gündemler var, gerçeklerin kamuoyuna ulaşması lazım. Bu durumdan rahatsız olanlar, bugün itibariyle darbe yaptıklarını bütün dünyaya duyurmuş bulunuyorlar. Haliyle gerçekleri kamuoyuna ulaştıran, demokrasi ve özgürlüklerden yana olan gazetemizin hedef gösterilmiş olması da bu kapsamda değerlendirilmeli. Gazetemizin hangi zihniyet tarafından susturulmak istendiği, Büyükanıt’ın konuşmasıyla bir kez daha ortaya çıktı. Biz bu zihniyete karşı okuyucularımızın, aydınların, sivilleşme ve demokrasiden yana olan herkesin bu zihniyete karşı durması gerektiğini belirtiyoruz.” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Irak Meclis BaşkanıBarzani’ye destek verdi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Barosu’dan Büyükanıt hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...