14 Nisan 2007 00:00

Irak Meclis BaşkanıBarzani’ye destek verdi

Irak Meclis Başkanı Mahmud Meşhedani, “Türkiye Kerkük’e karışırsa biz de Diyarbakır’a karışırız” diyen Kürt lider Mesud Barzani’ye destek verdi. Meşhedani, “İçişlerimize karışanların elini keseriz” dedi.

Paylaş

Irak Meclis Başkanı Mahmud Meşhedani, “Türkiye Kerkük’e karışırsa biz de Diyarbakır’a karışırız” diyen Kürt lider Mesud Barzani’ye destek verdi.
Meşhedani, “İçişlerimize karışanların elini keseriz” dedi.
Irak Parlamentosu, dünkü saldırının ardından olağanüstü toplandı. Toplantıda bir konuşma yapan Meclis Başkanı Muhammed Meşhedani, “Komşu ya da başka bir ülkeden her kim Irak’ın içişleri karışmaya kalkarsa, hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. Daha önce de olduğu gibi dışarıdan uzanan eli keseriz. Bugün olmasa yarın kesilecektir. Buna komşu ülkeler de dahildir” dedi.
Meşhedani, Kuzey Irak’taki özerk Kürt Parlamentosu ve Mesud Barzani’ye destek verdi. Mahmud Meşhedani, “Barzani’yi kucaklıyorum. Sizin tutumunuz bizim tutumumuzdur” diye konuştu.
Türkmenler rahatsız
Mesud Barzani’nin açıklamalarını değerlendiren Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Sadettin Ergeç ise Barzani’nin Türkiye’ye yönelik açıklamalarının, “en çok Kürtlere zarar verdiğini” söyledi.
Ergeç, “Bu tür açıklamalar kimsenin yararına olmaz. Aksine zarar verir. 1991’den 2003 yılına kadar Türkiye’nin bölgeye çok geniş yardımları olmuştur ve onları koruyup kollamıştır. Bunun unutulmaması lazım. O yüzden bu tür demeçler yanlıştır” ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Sezer’den rejim uyarısı

SONRAKİ HABER

Gündem’den Büyükanıt’a tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...