14 Nisan 2007 00:00

Büyükanıt sarsıntısı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın açıklamaları siyaset gündemine damgasını vurdu. Büyükanıt’ın açıklamalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, açıklamanın demokrasi ve hukuk çerçevesinde olduğunu belirterek, “Devlet adamlığına yakışır bir açıklama yaptı” dedi.

Paylaş

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın açıklamaları siyaset gündemine damgasını vurdu. Büyükanıt’ın açıklamalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, açıklamanın demokrasi ve hukuk çerçevesinde olduğunu belirterek, “Devlet adamlığına yakışır bir açıklama yaptı” dedi. Büyükanıt’a yöneltilen bazı soruları eleştiren Erdoğan, “Bazı gazeteciler tahrik etmek istedi, Sayın Büyükanıt, demokrasi ve hukuk çerçevesinde konuştu “ dedi.
Meclis talebi karşılayacak
TBMM Başkanı Bülent Arınç Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın konuşmasını genelde olumlu bulduğunu ve çok önemli tespitler yaptığını söyledi. Arınç, “Sayın komutanın konuşmasından sonra da eğer askeri boyutu siyasi kararla desteklenecek olursa, Meclis’imiz, ordumuzun gerek gördüğü her konuda hükümetimizin talebine uygun olarak bunu hemen karşılayabilecektir” dedi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Büyükanıt’ın açıklamalarını “son derece demokratça olarak değerlendirdiğini” belirtti.
AKP’liler olumladı
Büyükanıt’ın sözlerini, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “Herkesin gönlündeki, düşündüğü sözde değil özde olmasıdır, herkes bunu paylaşıyor” diye yorumladı.
Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, parlamentodaki herkesin cumhuriyetin temel ilkelerini iliklerine kadar sindiren insanlar olduğunu söylerken AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ise TBMM şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Anayasa’nın metni ve ruhuyla bütün hassasiyetlerine uyacağını söyledi. ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras ise “Demokrasinin işlediği bir ülkede bir Genelkurmay Başkanı’nın, makuliyet ölçüleri içinde kalsa dahi bir siyasal odak profili vermesi veya bir siyasi parti lideri gibi konuşması doğru değildir” dedi. İHD ve Mazlum-Der, Büyükanıt’ın açıklamasını, “toplumsal barışı zedeleyecek ve yetki sınırlarını aşan nitelikte” olarak değerlendirdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

EMEK DÜNYASI

SONRAKİ HABER

Sezer’den rejim uyarısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...